avort

VIDEO. „Corpurile noastre, alegerea mea”: o mămică pro-viață își celebrează sarcina pe Youtube demontând sloganul feminist care lipsește copilul nenăscut de personalitate

LifeSiteNews.com, 21 noiembrie 2017 – „Corpul meu, alegerea mea!” este poate cel mai des auzit argument pro-avort, care postulează primatul autonomiei femeii asupra dreptului la viață al copilului nenăscut.

Felul în care societatea de azi privește copiii nenăscuți arată lipsa de coerență a poziției pro-avort, deoarece știința a demonstrat de mult că un copil este o ființă distinctă și completă încă de la naștere, cu un cod ADN diferit de al fiecăruia dintre părinți.

De aceea, când a rămas însărcinată, Laura Klassen, fondatoarea unei organizații pro-viață din Canada, Choice 42, a pus pe Youtube un anunț mai original, care începe astfel:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În corpul meu crește alt corp.

În timp ce spune  aceasta, ridică o pancartă pe care scrie: „Însărcinată”, apoi continuă:

Cred că este momentul potrivit să vorbesc despre sloganul «Corpul meu, alegerea mea». Problema acestui refren este că e complet greșit din punct de vedere științific. Corpul meu nu are două capete, patru brațe sau 20 de degete la picioare. Dacă aș face avort acum, nu mi-aș avorta propriul corp, ci un corp din interiorul corpului meu.

În loc de «Corpul meu, alegerea mea», cel mai corect ar fi «Corpurile noastre, alegerea mea». Când ești gravidă și corpul tău este mai mare și mai puternic, ceea ce se întâmplă cu corpul mai mic și mai slab dinăuntrul tău depinde în întregime de tine.

Este fraza care rezumă cel mai bine esența drepturilor omului: «Corpurile noastre, alegerea mea». Poate că nu mai sună atât de bine, dar măcar este adecvat din punct de vedere științific.

Laura Klassen a mai scris și cu altă ocazie pe blogul personal:

O mamă care alege avortul face această alegere pentru două persoane. Decide pe ce cale să o ia viața ei, dar decide totodată și dacă copilul ei nenăscut va avea o șansă la viață sau nu.

Acum, în noul videoclip, ea spune:

«Corpul meu, alegerea mea» este un slogan demodat și pur și simplu greșit. Ignoră cu desăvârșire celălalt corp implicat într-o sarcină: cel al unui copil inocent. Cuvântul «alegere» nu face decât să cosmetizeze faptul că avortul ucide o ființă umană.

Citește și VIRAL pe net: BEBE dă un răspuns imbatabil la argumentul ideologic

VIDEO


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button