religie

VIDEO. A început „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune” 2019 (ediția a IV-a), cea mai amplă campanie de fapte bune din Moldova

de Redacția Stiripentruviata.ro

În perioada 2 – 17 decembrie 2019, Pro Vita Iași desfășoară a patra ediție a Campaniei „Bucurie în familie – pizza pentru fapte bune” în parteneriat cu 55 instituții de învățământ din Moldova și cu sprijinul a peste 10.000 de elevi care vor dona 20 de tone de alimente neperisabile pentru sprijinirea familiilor cu mulți copii din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Beneficiarii acestui proiect sunt 147 de familii cu peste 7 copii (1497 de copii și adolescenți aflați în întreținere) înscrise în Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sf. Stelian, proiect implementat de Pro Vita Iași din anul 2013.   

Campania se desfășoară sub forma unui concurs de fapte bune. Elevii din instituțiile de învățământ partenere sunt invitați să doneze alimente neperisabile pentru ajutorarea familiilor numeroase.

Clasele care adună cea mai mare cantitate de alimente (faină, ulei, paste, etc.) câștigă pizza pe săturate. Concursul se desfășoară în mod separat în fiecare unitate de învățământ parteneră și pe fiecare an de studiu;

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Alimentele strânse vor fi donate beneficiarilor cu ocazia Sărbătorii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos pentru a le fi de folos pentru o perioadă mai îndelungată de timp. 

Calendarul campaniei este următorul:

  • 14 noiembrie – 1 decembrie – activități de promovare în instituțiile de învățământ și înscrierea școlilor; 
  • 2 –  13 decembrie – activități de colectare a alimentelor; 
  • 13 – 17 decembrie – activități de distribuire a alimentelor către beneficiari;
  • 17 decembrie – Gala Bucurie în Familie (Iași, Sala Iustin Moisescu, Ansamblul Mitropolitan, ora 17:30);
  • 10 – 31 ianuarie 2020 – oferireapremiilor pentru clasele câștigătoare.

Edițiile anterioare  ale Campaniei „Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune”

  • aprilie 2017: 3 instituții de învățământ partenere din Iași, 420 elevi implicați, 396 kg de alimente neperisabile strânse, 54 de familii sprijinite cu ocazia Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. 
  • decembrie 2017: 8 instituții de învățământ partenere din Iași, 1200 elevi implicați, 3569 kg de alimente neperisabile strânse, 83 familii sprijinite cu ocazia Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. 
  • decembrie 2018: 19 instituții de învățământ partenere, din Iași, 7000 elevi, implicați, 9756 kg de alimente neperisabile strânse, 142 familii sprijinite cu ocazia Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de Facebook Pro Vita Iasi.

VIDEO

Pro Vita Iași face partedinSectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții din prima secundă a concepției. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

Persoană de contact:

Pr. Cosmin Brînză
Coordonator proiect
Tel: 0746 936 969
cosmin_brinza@yahoo.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button