Marxism cultural

USR se numește de „centru-dreapta”, dar invalidează candidatura lui Antonio Andrușceac la locale pe motiv că e creștin

de Redacția Stiripentruviata.ro

După ce organizația USR Sector 4 București și-a desemnat în mod democratic candidatul la primăria de sector, în persoana lui Antonio Andrușceac, consilier local la Sectorul 4, conducerea centrală a partidului a invalidat candidatura lui. Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Iulian Bulai, Dan Barna s-au numărat printre cei care au votat în acest sens. În favoarea lui nu au votat decât Cristian Seidler, Teodora Stoian și Andrei Macsut.
Motivul? Andrușceac a susținut Referendumul pentru Familie și s-a opus eliminării numelui lui Mircea Vulcănescu din denumirea unui liceu bucureștean.

Decizia vine în contextul în care USR s-a poziționat ca fiind de „centru-dreapta”, printre principiile enunțate în platformă fiind cel al libertății religioase.

Cu toate acestea, Andrusceac a fost blocat pentru că și-a exercitat dreptul de a avea o opinie bazată pe credințele sale religioase.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button