eutanasie

Un tânăr s-a trezit din „moarte cerebrală” după ce tatăl său l-a protejat cu arma în mână de medicii care se pregăteau să-i recolteze organele

O întâmplare petrecută în 2015 într-un spital din Texas, unul din cele mai conservatoare state americane, a pus într-o lumină aparte conceptul de „moarte cerebrală” și consecințele teoretizării acestuia pentru practica din spitalele occidentale.

În ianuarie 2015, texanul George Pickering al III-lea, în vârstă de 27 de ani, a suferit un atac cerebral.

Medicii spitalului Tomball din Houston l-au declarat în moarte cerebrală și au propus familiei eutanasierea. Acordul de întrerupere a susținerii funcțiilor vitale a fost semnat de mama vitregă a lui George. Însă tatăl său nu era pregătit să renunțe, scrie washingtonpost.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Când medicii i-au cerut să părăsească salonul, pentru a urma procedura de eutanasiere, George Pickering al II-lea, tatăl tânărului, a scos un pistol și a amenințat că-l va folosi. Bărbatul își făcuse curaj, în prealabil, cu câteva pahare de alcool. A fost dezarmat aproape imediat de un alt fiu al său.

Cu toate acestea, trupele speciale SWAT au ajuns rapid la fața locului și a urmat o procedură de negocieri care a durat aproape trei ore, la capătul cărora tatăl a fost evacuat.

Omul era, însă, fericit, fiindcă, tocmai înainte ca polițiștii să ajungă la el, fiul său se trezise din comă și îl strânsese de mână. Faptul că tânărul și-a revenit a fost confirmat de medici și constatat cu uimire și de polițiști.

Miracolul nu a împiedicat, însă, ancheta judiciară. Seniorul Pickering a fost rapid judecat și condamnat la 10 luni de închisoare – o pedeapsă minimă, judecătorul ținând cont de circumstanțele atenuante. A fost eliberat chiar în preajma Crăciunului din același an.

În clipul video de mai jos cei doi Pickering, tată și fiu, se pregăteau să-și petreacă sărbătorile de iarnă împreună.

„Legea a fost încălcată, dar pentru un motiv întemeiat. Tocmai de aceea mă aflu acum aici. Iar motivul a fost dragostea!”, a declarat fiul supraviețuitor, citat de postul de televiziune KPRC.

VIDEO


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button