Marxism cultural

Un oraș din Ungaria intrat în competiție pentru „Capitala Europeană a Culturii – 2023” a fost descalificat de juriu pe motivul că era prea… creștin

Juriul concursului „Capitala Europeană a Culturii – 2023” a anunțat că unul dintre orașele participante din Ungaria nu poate deține acest titlu. Unul dintre experții Uniunii Europene a afirmat de filmul de prezentare a orașului: „Acesta este un film de propagandă pentru Europa creștină și albă; toată lumea este fericită și dansează pe străzi!”.

Primarul orașului, András Cser-Palkovics, a făcut publice și criticile aduse de comisia cinematografică la adresa filmului: „Din film au fost excluși oamenii săraci și migranții, în timp ce în imagini au apărut prea multe cruci, biserici și, un lucru și mai rău, atitudinea orașului, care consideră asta drept o valoare”.

Sursa: Voice of Europe


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button