Marxism cultural

Trollarea referendumului. Ghid pentru utilizatori. Ce faci când nu ai argumente ?

de Anghel Buturugă, Facebook

Trollarea referendumului. Ghid pentru utilizatori

Ce faci cand nu ai argumente si instrumente de fond pentru a-ti sustine cauza? Lucrezi la imprastierea confuziei, la polarizarea gratuita a opiniilor, la crearea unui climat de neincredere generalizata.

Ce faci cand nu poti influenta pe ceilalti in directia dorita de tine? Ii influentezi in starea lor de spirit, adica ii demobilizezi, derutezi, le induci indoiala, ii razgandesti.

Cine procedeaza astfel? Trollii si postacii – fie sub forma de bots, fie sub forma de persoane care fac asta deliberat sau inconstient. Daca o fac inconstient sunt idioti utili, insa nu ai cauzei, ci ai comportamentului de troll. Daca o fac deliberat, o fac fie pentru ca sunt angajati, fie pentru ca asta vor, asta urmaresc.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cine sunt cei mai de succes trolli? Cei care pozeaza in sustinatorii cauzei tale, dar care se declara dezamagiti, care au descoperit, brusc, motive pentru razgandire.

Sustii referendumul si casatoria intre femeie si barbat, ai trecut pana si peste „referendumul lui PSDragnea”, dar pentru ca sunt „2 zile” si pentru ca „intrebarea e neclara”, gata, boicot.

Sustii referendumul, dar pentru ca zice Moise Guran „frauda”, gata, te-ai razgandit, nu mai vrei sa votezi, boicot.

Sustii referendumul, dar pentru ca ….[completati ulterior cu urmatorul motiv ireal], gata, boicot.

Troll, postac, idiot util, cauzas realmente dezamagit? Exista o cale de a aproxima raspunsul.

Daca omului ii sacrifici din timpul tau si ii dai argumente pe tava, explicandu-i ce e cu cele „2 zile”, ce e cu „intrebarea” si cu „frauda”, dar el se comporta ca si cum nu a primit niciun raspuns, atunci probabilitatea sa ai de-a face cu un troll/postac este foarte mare.

Nu mai pierde timpul, sterge-l, baneaza-l, altfel iti umple subsolul comentariilor cu ineptiile lui si crede-ma ca cel care se va uita in diagonala peste comentarii va avea o alta perceptie decat dupa ce a citit postarea ta. Si ai scris degeaba, ca l-ai convins doar pe jumatate, indiferent de cat de sclipitor e argumentul tau.

Daca omul se declara lamurit la primul tau raspuns, Brace Yourself. Pentru ca peste 5 minute va mai descoperi inca un motiv, dupa care iar il lamuresti, iar se razgandeste, iar il lamuresti, iar se razgandeste, Si, dupa ce le termina pe toate, o ia de la inceput. Pana cand unul din voi cedeaza. Nervos. Aproape sigur ala de cedeaza vei fi tu.

Nu mai pierde timpul, luati-va la revedere, inchide discutia, pentru ca altfel cel care-ti citeste postarea va vedea ca ai schimbat 50 de reply-uri cu cineva si deduce de aici ca „e discutabil”, ca nu e clar. Cu toata claritatea argumentelor folosite de tine in postare.

Daca omul intelege raspunsul tau, dar ramane atat de dezamagit si lehamesit incat tot nu schimba boicotul in vot, atunci lasa-l in pace. E clar ca nu aveti aceleasi valori si ca el se minte si te minte ca ar fi conservator sau ca i-ar pasa de casatorie.

Nu mai pierde timpul, da cartile pe fata, spune-i barbateste sa isi asume propriile valori si inchide discutia. E mai bine pentru toata lumea, mai ales pentru nervii tai.

Si ai mei!!!!!!!!!!!!!!!

Se dedica lui Catalin Sturza, Cristina Popescu, Radu Zlati, Daniel Gheorghe, Mihai Gheorghiu, Ana Vranceanu, Catalin Vasile si care mai esti pe Facebook-ul acesta mare departe, luptandu-te cu morile de trolli.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button