prostitutie

Trimisul SUA în România, după o discuție cu PF Daniel: Prostituția s-a amplificat în țările europene unde a fost legalizată

ambasadaSUA

În ziua de 17 septembrie 2014, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe domnul Dean Thompson, însărcinat cu afaceri ad-interim al ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Domnul Dean Thompson s-a arătat interesat de legătura dintre Patriarhia Română și românii stabiliți temporar sau definitiv în străinătate. În acest context, însărcinatul cu afaceri ad-interim al ambasadei  Statelor Unite ale Americii la București a dorit să cunoască mai bine implicarea Bisericii Ortodoxe Române în prevenirea și combaterea traficului de persoane.

Patriarhul României a făcut o scurtă prezentare a comunităților ortodoxe românești din afara granițelor țării și, în contextul migrației masive a românilor în străinătate după anul 2007,  a menționat asistența pastorală și socială pe care preoții din aceste comunități o acordă celor aflați în dificultate (victime ale traficului de persoane, bolnavi, persoane private de libertate etc.).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În acest sens, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a menționat dezacordul Bisericii Ortodoxe Române față de intenția de legalizare a prostituției pe care o consideră o formă de sclavie modernă, contrară libertății persoanei și demnității umane.

În concluzie, domnul Dean Thompson a subliniat faptul că în acele țări europene în care prostituția a fost legalizată, fenomenul nu s-a diminuat, ci dimpotrivă s-a amplificat.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button