familie

Norvegia: Trei copii cetățeni americani răpiți de Barnevernet după ce mama i-a confiscat telefonul surorii mai mari. Mike Pence rugat să intervină

Luna trecută, autoritatea de protecția copilului din Norvegia a ridicat toți cei trei copii ai unei familii americano-lituaniene din această țară.

Cei trei copii sunt născuți în SUA și au cetățenie americană, ca și mama lor. Tatăl se mutase cu serviciul, iar ei l-au urmat.

Necazul a început dintr-o situație inofensivă. Fiica cea mare a familiei primise cadou un telefon mobil, pe care la un moment dat mama l-a confiscat pentru a-i corecta comportamentul. Fata a vorbit despre aceasta la școală, iar profesorii au auzit-o.

Imediat autoritățile au venit și au ridicat copiii, iar părinții au fost anchetați ca niște infractori pentru „rele tratamente aplicate copiilor”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pe 7 iunie 2019, un tribunal a decis ca toți cei trei copii să rămână în grija statului.

Copiii se vaită că primesc în centrul de plasament numai pâine și mâncare uscată, în loc de mâncare gătită.

Părinții au dreptul la două ore pe săptămână de vizitare, iar în prima lună nu au avut deloc acces la copii.

Suporterii familiei au creat o petiție pe Internet adresată Vicepreședintelui SUA, Mike Pence.

Mai multe informații despre familie și practicile Barnevernet, serviciul de protecția copilului din Norvegia, găsiți aici.

Forbes: Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va investiga agenția norvegiană pentru protecția copilului Barnevernet. Implicații la nivel european

Un alt Barnevernet? Ca și Florin Barbu, Andreea Bradeanu riscă și ea arestarea făcând publice informații despre procesul inechitabil prin care statul britanic i-a luat custodia copiilor

Marius Bodnariu o susține pe Camelia Smicală și face apel la Finlanda să nu urmeze drumul deschis de Norvegia „ca exemplu altor națiuni, pentru distrugerea familiei”

Comunicat: Senator român aduce drepturile parentale și dreptul la viață în discuția forurilor europene


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button