de Cristina Popescu, Facebook
[Agerpres informează că proporția bebelușilor care s-au născut în afara căsătoriei a crescut în toate statele membre ale UE, iar în opt din 28 de state aceasta este de peste 50%.]
Că veni vorba de tema căsătoriei: șubrezirea și subminarea prestigiului acesteia prin transformarea naturii și rostului și deconstruirea ei nu pot rămâne fără urmări la nivelul societății.
Poate că aceste consecințe vor fi compensate de ameliorarea altor aspecte ale vieții sociale, poate nu sunt letale, ci pasabile, dar trebuie să luăm act că ele există.
„Eurostat: Proporția bebelușilor care s-au născut în afara căsătoriei a crescut în toate statele membre ale UE, iar în opt dintre cele 28 de state membre majoritatea bebelușilor s-au născut în afara căsătoriei”
E adevărat, poate că schimbările în rău nu le vom putea sesiza câtă vreme ne situăm în interiorul și nu în afara cadrului de referință, câtă vreme nu avem termenii de comparație la îndemână, mascați fiind de celelalte variabile care fac să se absoarbă rănile și câtă vreme se vor produce încetul cu încetul așa cum lucrează o fisură până cade tot zidul.
Nu putem, însă, nega faptul că prezența ambilor părinți și stabilitatea familiei sunt mediul optim de dezvoltare a copilului, adică viitorul adult cetățean și că de felul cum cresc copiii depinde și felul în care va arăta viitorul comunității.
Iar la asta concură, într-adevăr, atât bunăstarea și resursele materiale ale familiei și educația – cum spunea dl. Cioloș – dar și păstrarea osaturii de bază a unei instituții care și așa a fost șubrezită până în prezent, în loc de a o coborî la forma corespunzătoare celei mai joase măsuri a neputințelor noastre.