Marşul pentru Viaţă

Training pentru viață organizat de Arhiepiscopia Alba Iuliei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, sâmbătă, 3 februarie 2018, la Alba Iulia a fost organizat trainingul pentru viață „Cunoaște, iubește, acționează, împreună pentru viață!”, susținut de către Alexandra Nadane, președintele Asociației Studenți pentru Viață din București. La acest eveniment au participat reprezentanți din fiecare protopopiat al Eparhiei Alba Iuliei, care s-au implicat în organizarea la nivel local a Marșului pentru viață. Scopul general al trainingului a fost dezvoltarea culturii pentru viață, prin creșterea nivelului de informare în societate în ceea ce privește problematica pentru viață și prin dezvoltarea de mișcări pro-viață în comunitățile locale.

În expunerea sa, trainerul Alexandra Nadane a prezentat numeroase aspecte referitoare la creșterea gradului de informare pe temele: criza de sarcină, alternative la avort, sindromul post-avort, sprijinirea femeilor care au trecut prin criza de sarcină, indiferent dacă au păstrat copilul sau au făcut avort, istoria avortului în lume și în România, istoria mișcării pentru viață din lume și din România. De asemenea, în urma unei sesiuni de lucru pe echipe, a fost realizată o analiză SWOT a modului de organizare a Marșului pentru viață în Alba Iulia, Târgu-Mureș, Aiud, Reghin, Blaj, Sighișoara, Sebeș, Luduș, Câmpeni, Târnăveni și Cugir.

În continuare au fost expuse modele de bune practici în realizarea activităților pro-viață și au fost proiectate mai multe activități specifice care se vor derula înLuna pentru viață, 1-31 martie 2018, printre care cel mai important eveniment este reprezentat de Marșul pentru viață 2018 – „O lume pentru viață” din 24 martie 2018. Începând cu anul 2016, prin grija Părintelui Arhiepiscop Irineu, Eparhia Alba Iuliei se implică alături de unitățile de cult din teritoriu în organizarea Marșului pentru viață.

Sursa: Reintregirea.ro

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button