avort

În timpul vizitei sale din China, Michelle Obama a ignorat avorturile forțate și avorturile pe baza genului

MichelleObamaInChinaMarch2014-250px-240x205

de Ben Johnson, 26 martie 2014, LifeSiteNews

În timpul vizitei sale în Extremul Orient, Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama, a ales să nu comenteze politica copilului unic adoptată de China sau problema avorturilor pe baza genului.

Tăcerea doamnei Obama i-a revoltat pe activiștii pentru drepturile omului. “Altădată, doamnele în poziția sa își foloseau influența pentru a vorbi în favoarea drepturilor omului când venea vorba de acest regim totalitar”, a declarat Reggie Littlejohn de la Women’s Rights Without Frontiers.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În 1995, în calitate de Primă Doamnă, Hillary Clinton a ținut un discurs la a Patra Conferință a Femeilor:

“Este o violare a drepturilor omului să refuzi femeilor dreptul de a-și planifica propria familie, iar aceasta include și obligarea acestora la avorturi forțate sau sterilizarea împotriva voinței lor”, a spus aceasta atunci.

În schimb, d-na Obama s-a mulțumit să le povestească chinezilor cât de mult mergea cu autobuzul până la școală în copilărie și să sublinieze alegerea soțului ca dovadă că America și-a depășit parțial trecutul rasist.

“Ca mamă a doi copii, Doamna Obama ar fi putut să ia atitudine împotriva avorturilor forțate ca urmare a politicii copilului unic”, a spus Reggie Littlejohn de la organizația Women’s Rights Without Frontiers.

“Ca mamă a două fete, ea ar fi putut, de asemenea, să ia atitudine împotriva avorturilor pe criterii sexuale. În schimb, d-na Obama a ales să ignore suferința a milioane de femei care au fost victimele avorturilor forțate, a sterilizărilor nedorite, a avorturilor pe criteriu sexual și a sclaviei sexuale. Aceste alegeri subminează capacitatea ei de a fi considerată o campioană a drepturilor femeii”, a mai spus Littlejohn.

De fapt, Administrația Obama a ratificat aceste politici prin comentariile făcute în timpul vizitelor anterioare. Vicepreședintele Joe Biden le-a spus studenților de la Universitatea Sichuan, în august 2011:

“Înțeleg deplin, dincolo de orice îndoială, politica voastră de un copil pe familie”, adăugând că americanii ar putea învăța din acest experiment al controlului populației realizat în China.

Traducere: Miruna Ionescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button