Marxism cultural

Theranos Holmes nu e nici primul, nici ultimul escroc

De Mihalache Popa, Facebook

 

„Theranos a fost o companie americană fondată de o tânără de 19 ani pe nume Elizabeth Holmes. În 2013 compania avea o valoare estimată la 10 miliarde $. Reușise să atragă investiții de 700 milioane $ pentru că promitea o tehnologie revoluționară: posibilitatea de a obține analize medicale complexe folosind o cantitate foarte mică de sânge recoltată de la pacient.

Theranos s-a închis acum trei luni. Elizabeth Holmes este pusă sub acuzare. S-a dovedit că tehnologia lor nu a funcționat de fapt niciodată. Totul a fost o fraudă de proporții. Probabil sperau ca pe măsură ce atrag investiții să obțină un produs funcțional.

Holmes nu e nici primul, nici ultimul escroc. Dar se pune întrebarea: cum a fost posibil ca managerii unor fonduri de investiții, aparent profesioniști, să cheltuie 700 de milioane pentru ceva ce nu exista? Dacă asta e elita finanțelor mondiale ce pretenții să mai ai de la politicieni?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Și ca un amănunt picant pentru români, în consiliul director al Theranos a fost și un tip pe nume Riley Bechtel. Mai cunoscut pentru faptul că a condus Bechtel Group, o firmă căreia statul român i-a plătit 1,5 miliarde EURO pentru 52 de kilometri de autostradă finalizați și încă 64 începuți.”

 

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button