familieMarxism cultural

THEODOR PALEOLOGU: Drama conservatorului care se vrea „DESCHIS” și incluziv, dar reușește doar să fie IPOCRIT

de Andrei Iosif, Stiripentruviata.ro

LATER EDIT: Pentru că au fost postate multe comentarii pe Facebook la acest articol, simt nevoia să fac o precizare. Acest articol a apărut nu doar pentru că domnul Paleologu a făcut o afirmație în (probabil) necunoștință de cauză, ci și pentru că domnul Paleologu nu a spus încă dacă este conservator sau neo-conservator. Domnia sa știe exact care este distincția între aceste două curente politice și știe și că nu au legătură unul cu altul. Dar domnul Paleologu ne poate ajuta să ne dăm seama dacă este conservator – în acest caz, va ieși public și va spune răspicat că nu a știut, dar a aflat, și le spune tuturor, că în acest moment, în România, persoanele homosexuale au posibilitatea legală de a fi informate despre starea de sănătate a partenerilor lor aflați la terapie intensivă. Daca este neo-con, atunci nu va comunica public acest adevăr actual, ci se va arăta în continuare deschis să rezolve o problemă care nu există, dar îi aduce oarecare simpatie din partea activiștilor LGBT.


ARTICOLUL ORIGINAL: Miercuri seară, la B1 TV, Theodor Paleologu, candidat PMP la alegerile prezidențiale, s-a poziționat împotriva căsătoriilor între persoane de același sex și a adopției de copii de către aceste cupluri. El a adăugat însă că homosexualii ar trebui să aibă dreptul de a fi informați despre starea partenerului lor dacă acesta este internat în spital, de exemplu la Terapie Intensivă.

Într-un editorial de pe Stiripesurse.ro, Gabriel Popa atrage însă atenția că acest drept le-a fost deja acordat homosexualilor printr-o lege recentă, Legea 150/2019, în vigoare începând din luna august, prin care un pacient își poate desemna ca reprezentant legal orice persoană cu vârsta de minimum 18 ani.

Există două explicații posibile pentru acest episod.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

FIE:

  • Th. Paleologu se pronunță în chestiuni care privesc căsătoria și viața privată, deși nu cunoaște legile în vigoare care le vizează – adică vrea să pară că-și dă interesul, dar nu reușește să convingă.

FIE:

  • Th. Paleologu se adresează unui segment „mai incluziv” de audiență decât segmentul conservator: adică vrea să dea bine și la electoratul conservator („am principii și sunt aceleași ca ale voastre”), și la cel progresist („uite, deși am părerile mele conservatoare, sunt deschis la o discuție despre problemele pe care le ridicați, pentru că le înțeleg”).

Până la urmă, niciuna din explicațiile de mai sus nu-l avantajează pe candidatul PMP, pentru că ambele denotă ipocrizie.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button