avort

Tema Marșului Canadian pentru Viață: “Este o fetiță: asta nu ar trebui să fie o condamnare la moarte”


 De Thaddeus Baklinski

Ottawa, 4 aprilie 2013 (LifeSiteNews.com) – Tema ediției de anul acesta a Marșului pentru Viață din Ottawa reprezintă un apel pentru încetarea uciderii pe motiv de apartenența la genul feminin, și anume a practicii de întrerupere a sarcinii doar pentru motivul că bebelușul este o fetiță.
Campania Coaliția pentru Viață (CLC – Campaign Life Coalition), organizatorul Marșului Național pentru Viață în Ottawa, susține faptul că ceea ce era cândva considerat o problemă a unor țări îndepărtate, se întâmplă și în Canada.
Asociația Medicală Canadiană a dezvăluit că această practică barbară se practică în Canada, aceasta fiind cea mai recentă formă de discriminare sexistă, anti-femei”, susține CLC.
În editorialul numărului din 16 ianuarie al Jurnalului Asociației Medicale Canadiene, redactorul-șef interimar, Dr. Rajendra Kale a spus că în timp ce “unii cititori ar putea fi sceptici cu privire la posibilitatea ca uciderea fetițelor să aibă loc în Canada și în Statele Unite ale Americii, cercetările realizate în Canada au dezvăluit cea mai puternică dovadă a selecției în funcție de sex, în special în cazul în care bebelusele au fost fetițe ale asiaticilor (proveniți din India, China, Coreea, Vietnam și Filipine).”
Dr. Kale a sugerat că soluția problemei este amânarea dezvăluirii către femei a informației medicale irelevante (cum ar fi sexul copilului) până după cea de-a 30-a săptămână de sarcină.
Cu toate acestea, acest lucru n-ar stopa avortul selectiv al fetițelor, din cauza lipsei totale a restricțiilor cu privire la avort în Canada, ceea ce înseamnă că o femeie poate avorta în mod legal copilul până în momentul nașterii sale. Probabil ar fi doar mult mai dificilă găsirea un medic dispus să facă avortul în cazul unei sarcini târzii.
În urma publicării editorialului Dr. Kale, o nouă investigație condusă de CBC în iunie 2012 a descoperit că aproape trei sferturi din cele douăzeci și două de afaceri – “spectacole cu ultrasunete”, pe care le-au vizitat în orașele canadiene erau dispuse să facă o scanare doar cu scopul de a determina sexul copilului nenăscut, uneori chiar mai devreme de 14 săptămâni de sarcină.
Ca răspuns la aceste dovezi, parlamentarul conservator British Columbia Mark Warawa a lansat o mișcare solicitând Parlamentului Canadei să condamne avortul selectiv în funcție de sex.
“Studii recente au arătat că practica avortului fetițelor în favoarea băieților are loc în Canada”, a spus Warawa. “92% din canadieni consideră că întreruperea sarcinii pe motiv de selecție a sexului ar trebui să fie ilegală”.
“Selecția de gen a fost ferm condamnată de către toate partidele politice naționale”, a mai adăugat el. “De asemenea, Societatea Obstetricienilor și a Ginecologilor din Canada s-a opus vehement întreruperii sarcinii pe motiv de selecție a sexului”.
Cu toate acestea, pe 21 martie 2013 subcomisia pentru Afacerile Private ale Membrilor a respins propunerea 408 ca fiind de nevotat.
“Eu cred că membrii au fost forțați să încalce regulile”, a spus Warawa.
Ulterior, Warawa a acuzat membrii subcomitetului de “desconsiderare a regulilor Parlamentului” și a promis că va ataca decizia. “Este un pas periculos să nu ții seama de regulile Parlamentului”, Warawa a spus pentru LifeSiteNews.com. “Problema nu mai este despre M-408. Este vorba despre democrație.”
Prin urmare, Campania Coaliția pentru Viață îi îndeamnă pe toți canadienii să participe la Marșul Național pentru Viață din Ottawa, de pe 9 mai, să apere legislația pentru a pune capăt avortului, în mod special avortului pe motiv de selecție a sexului, în Canada, precum și pentru a apăra dreptul democratic de reprezentare nepărtinitoare în parlament.
“În fiecare an, la Marșul Național pentru Viață, mii de oameni se adună pentru a cere protecția copiilor înainte și după naștere. Anul trecut, aproape 20 de mii de persoane pro-viata s-au adunat pe colina Parlamentului și au mărșăluit prin centrul orașului Ottawa pentru a informa canadienii că suntem singura națiune occidentală care nu are nici o protecție pentru copiii nenăscuți”, susține Campania Coaliția pentru Viață.
“Acest eveniment este o mare oportunitate pentru oamenii de toate vârstele să se alăture mișcării pentru drepturile civile din zilele noastre. Prin prezența dumneavoastră, puteți arăta parlamentarilor că problema avortului nu este rezolvată.”
Marșul va avea loc joi, 9 mai.
Un material video promovând tema de anul acesta a Marșul Național pentru Viață, precum și informații cu privire la evenimentele programate în Ottawa, sunt disponibile pe site-ul CLC.
Traducere și prelucrare: Ana Rîciu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button