avort

„Abuzul sexual” / „Avortul, ultima exploatare a femeii” (17)

fundal site v1.0

Rata mare de violuri și violență sexuală înregistrată în interiorul granițelor americane ilustrează la modul cel mai alarmant felul în care bărbații le abuzează și le maltratează pe femeile americane. În 2011, au fost reclamate la poliție 83.425 de violuri cu uz de forță [54], dar această cifră e doar vârful aisbergului. Studiul Național cu privire la Partenerul de Viață și Violența Sexuală (NISVS) realizat în 2010 de Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor (CDC) din SUA arată că 1,3 milioane de femei susțin că au fost violate în anii anteriori [55]. Iată câteva dintre rezultatele obținute în urma studiului, care s-a desfășurat prin telefon:

  • 20% din femei au suferit cel puțin un viol;
  • una din șase femei a fost cândva urmărită și hărțuită;
  • un sfert din femei au căzut victimă violențelor fizice grave produse de partenerii de viață.

Problema violenței domestice este atât de răspândită, încât Coaliția Națională Împotriva Violenței Domestice trage un semnal de alarmă cu privire la această „epidemie ce afectează indivizi din toate comunitățile, indiferent de vârstă, stare materială, rasă, religie, naționalitate sau educație” [56]. Circa 85% din victimele violenței domestice sunt femei [57].

NOTE

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
[54] Crime in the United States 2011, Forcible Rape, Federal Bureau of Investigation. http://www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2011/crime-in-the-u.s.-2011/violent-crime/forcible-rape

[55] National Intimate Partner and Sexual Violence Survey Fact Sheet. http://www.cdc.gov/ViolencePrevention/pdf/NISVS_FactSheet-a.pdf

[56] „Domestic Violence Facts”, The National Coalition Against Domestic Violence. http://www.ncadv.org/files/DomesticViolenceFactSheet%28National%29.pdf

[57] Bureau of Justice Statistics Crime Data Brief, Intimate Partner Violence, 1993-2001, februarie 2003. Citat în: „Domestic Violence Facts”, The National Coalition Against Domestic Violence.

http://www.ncadv.org/files/DomesticViolenceFactSheet%28National%29.pdf

Pe 8 decembrie 2014, ProValori Media a lansat a lansat cartea Avortul, ultima exploatare a femeii, de Brian E. Fisher, fondatorul organizației americane Online For Life, care, de la înființarea ei, în 2007, a salvat de la avort peste 2.000 de copii.

Acest volum, dintr-o perspectivă originală și provocatoare, pune în discuție tocmai drepturile femeii și ale copilului nenăscut, explorând rolul bărbaților în impunerea și răspândirea practicii avortului în cea mai puternică națiune din lume și apoi în alte țări.

Pe parcursul mai multor săptămâni ne propunem să vă prezentăm fragmente din acest volum.

Cartea “Avortul, ultima exploatare a femeilor” se poate achiziționa de la Librăria bizantină, din rețeaua de librării Supergraph și online de pe site-ul Librăriei Sophia.

De asemenea, cartea este disponibilă și gratuit, în format digital, la adresa de web www.avortulexploateazafemeile.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button