avort

Tatăl lui Noah: schimbarea percepției globale asupra sindromului Down

9 august 2013 (LiveActionNews) – Atunci când Rick Smith și soția sa au aflat că fiul lor nou-născut suferea de sindromul Down, pentru o clipă, viața lor s-a întors cu susul în jos. Ca și în cazul oricăruia dintre noi care a primit un diagnostic pentru copilul nostru, au existat un million de întrebări, fiecare dintre acestea adresate cu teamă și îngrijorare. Rick și-a propus să facă ceea ce mulți parinți au făcut – a pornit unblog pentru a arăta lumii gradul de normalitate al fiului și a vieții sale. Însă el a făcut-o printr-un mesaj pro-viață.

Pe blogul său, Rick scrie:

„La scurt timp după nașterea lui [Noah], am fost șocați să aflăm că 92% dintre copiii diagnosticați cu sindromul Down prin testare prenatală au fost avortați.”

Din păcate, are dreptate. Tot el vorbește și despre modul în care doctorul și-a cerut scuze și a parcurs din nou fișele medicale ale soției sale pentru a vedea dacă s-a omis ceva, sau ceva care l-ar fi ajutat pe Rick și pe soția lui să iasă din această situație – prin intermediul avortului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Astfel, Rick și-a propus să schimbe felul în care lumea privește persoanele cu sindromul Down. El a decis să-i sfătuiască pe viitorii părinți să nu se mai teamă atât de mult atunci când copilul lor este diagnosticat cu sindromul Down. Cu o exprimare simplă, de genul: „cuplu în expectativă (niciun copil afară din pântece)”, atunci când s-a referit la el și la soția sa însărcinată, el prezintă lumii încrederea sa în viața înainte de naștere.

Susținerea unui punct de vedere pro-viață poate atrage cuvinte dure din partea cititorilor, cum ar fi “Nu aș vrea să am povara unui copil cu sindromul Down. Eu aș fi terminat sarcina.” Dar prin expunerea acestor convingeri pro-viață, Rick a salvat vieți. Pentru aceasta, se merită, în ciuda criticilor.

Un părinte i-a scris, zicând:

„Aseară am primit un telefon cum că activitatea mea sanguină este anormală, iar copilul meu s-ar putea să aibă sindromul Down. […] În timp ce primul meu gând a fost să îl avortez dacă se confirmă sindromul, totul s-a schimbat mulțumită poveștii tale și a altora precum a ta.”

Apoi, pe pagina National Sanctity of Human Life Sunday, Rick a postat despre atitudinea sa pro-viață. Această postare specială s-a numit „Pântecele mamei, cel mai periculos loc din lume pentru un copil cu sindromul Down” iar în aceasta, Rick vorbește despre ceea ce putem face pentru a schimba viziunea globală asupra avortului în general, și mai ales, a avortului de copii cu sindromul Down. El notează faptul că este greșit să păstrăm tăcerea în ceea ce privește avortul și spune că prin împărtășirea poveștilor proprii și a punctelor de vedere, putem ajuta familiile, părinții, și copiii. El scrie:

„Oamenii nu sunt poveri. Oamenii sunt daruri de la Dumnezeu. Aceștia sunt creați după asemănarea Sa cu un scop. Fiecare. persoană. de. pe. această. planetă … din pântece sau din afara acestuia. Permiteți-mi să o spun din nou, iar de data aceasta să citiți lent. Fiecare persoană de pe această planetă este un dar de la Dumnezeu, creată dupa asemănarea Sa, într-un scop grandios.”

Scopul evident al lui Noah – și nu numai – este acela de a-l ajuta pe tatăl lui să își îndeplinească unul din propriile scopuri: de a salva viețile copiilor nenăscuți ce suferă de sindromul Down. Pentru aceasta, acordăm respectul cuvenit amândurora.

Notă: Nancy este o mamă ce lucrează de acasă, care scrie articole pentru părinți, despre copii cu nevoi speciale, și despre dreptul la viață. Ea este norocoasa mamă a trei fetițe vioaie, dintre care una suferă de fibroză chistică, și își petrece orice moment liber căutând să strângă fonduri pentru un remediu al acestei afecțiuni. Puteți citi blogul său personal la www.ChronicAdmissions.com.

de Nancy Flanders

Sursă: LifeSiteNews
Traducere: Andreea Dancu 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button