valorile familiei

SUA. Viral pe net. Postarea unui tătic care își omagiază soția casnică

de Redacția Stiripentruviata.ro

Pornind de la un mic amănunt casnic, un tată din SUA, pe nume Zack Williams, și-a scris pe Facebook niște gânduri despre jertfa pe care o face soția sa care stă acasă și crește copilul. Postarea s-a viralizat printre americani, cu aproape 30.000 de redistribuiri, și a stârnit o adevărată dezbatere despre valoarea maternității.

El a distribuit pe pagina de Facebook pe care o administrează fotografia unei uși transparente de la cabina de duș de acasă, însoțită de o meditație lungă despre munca pe care soția lui o depune pentru întreaga familie.

„Azi dimineață m-am întors de la sala de sport și am făcut duș, pregătindu-mă să plec la muncă. Când am privit prin ușa cabinei de duș, am văzut locul unde soția mea ștersese aburul de pe ea, pentru a se putea uita la căruciorul în care o ținem pe bebelușa noastră”, scrie bărbatul.

„Am rămas pur și simplu uitându-mă la sticla aburită și zâmbind. Le vedeam de parcă aș fi fost acolo cu ele. Mi-o închipuiam pe Heather, soția, făcând mutrițe spre fetița noastră, Lottie, care se juca zâmbind în căruț! M-am topit de dragul lor!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mi se pare incredibil felul în care cele mai mici amănunte îmi dau prilejul de a o aprecia enorm pe soție. Sunt micile sacrificii pe care ea le face pentru familie și care de obicei rămân neobservate.

Stă cu fetița 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână. Are grijă de mine, face curățenie, gătește, îngrijește animalele noastre și se îngrijește pe sine (corect, pentru asta nu prea mai are timp.)”

Bărbatul a continuat, arătând că și el muncește din greu, în ture de 10-12 ore, fiind „cel care întreține casa” și s-ar putea considera îndreptățit ca soția să îi ofere totul pe tavă. Dar pata de pe geamul aburit îi amintește de devotamentul soției. El scrie:

„Faptul că ea nu poate nici măcar să facă duș fără să aibă grijă de cineva, fără să răspundă nevoilor altuia. Nu are nici măcar o clipă pentru ea, ca să se relaxeze.”

„Soția mea nu are timp să se destindă, nu are satisfacția de a vedea că îi intră bani în cont în schimbul muncii ei, ea nu iese la masă cu colegii, nici măcar nu apucă să se plimbe pe afară și să ia o gură de aer doar pentru ea”, adaugă el.

„Poate că pentru unii aceasta este doar un geam aburit, dar pentru mine înseamnă cu mult mai mult. Sunt mărunțișurile care trec neobservate.”

Omagiul pe care bărbatul i l-a adus soției sale casnice a stârnit zeci de mii de comentarii și redistribuiri, mai ales din partea femeilor care i-au lăudat devotamentul față de soție. O comentatoare a scris:

„Mi-ar sta inima în loc să văd pe cineva că scrie ceva atât de frumos despre mine. Pentru că lipsa de apreciere lasă urme grele în suflet.”

Altcineva a scris:

„Frumos spus. Sunteți foarte norocoși amândoi. Ea că poate sta acasă, pentru a crește copilul, și pentru că are un soț care apreciază tot ceea ce face ea”.

Sursa: Fox News
https://www.facebook.com/HisViewFromHome/posts/2391820904468987


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button