familie

STUDIU: 70% dintre români consideră prioritară întemeierea unei familii naturale și cred că homosexualitatea ar trebui descurajată

Un studiu recent arată că 70% dintre români consideră „prioritatea oamenilor în societate trebuie să fie întemeierea unei familii și creșterea copiilor”. De altfel, majoritatea românilor respondenți sunt căsătoriți și au doi copii.

În planul valorilor, 67% dintre români cred că homosexualitatea trebuie descurajată de societate, iar 79% dintre respondenți consideră că pentru a fi moral și corect este necesar să crezi în Dumnezeu.

Studiul a fost realizat de Institutul de Studii Sociale și Politice (ISSPOL), la comanda Fondului pentru Democrație, între 06.09.2017 și 18.09.2017, pe un eșantion de 1064 de persoane din mediul rural și urban. Marjă de eroare a fost de ± 3%. Fondul pentru Democrație este condus de un board format din reprezentanți ai unor ONG-uri cu acces la finanțare de la Ambasada SUA și Fundația George Soros.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button