familie

Strategie a Ministerul Educației Naționale prin care părinții și copii ar fi educați să accepte homosexualitatea

de Roland Cătălin Pena, Evenimentul zilei

Proiectul Strategiei Națională de Educație Parentală 2018-2025, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educație Naționale (MEN) din 11 iunie până pe 10 iulie, a reușit să coalizeze peste 500 de ONG-uri din întreaga țară, care au lansat marți o campanie de strângere de semnături pentru retragerea lui.

Ieri, însă, fără nicio justificare publică, a dispărut de pe site. Purtătorul de cuvânt al ministerului, care nu știa despre ce s-a întâmplat, ne-a promis telefonic că va reveni cu precizări, ceea ce nu s-a întâmplat până la închiderea ediției.

În baza Strategiei, urmează să înceapă un proces de reeducare a părinților pentru ca, la rândul lor, aceștia să-și învețe copiii să nu mai „idealizeze familia tradițională”. Ministerul intenționează să promoveze „o nouă cultură familială” și „respectul pentru diversitate”, iar pentru aceasta numai în primul an se vor cheltui de la buget 300 de milioane de lei, înființânduse rețele de educatori parentali.

„S-a dovedit intenția adevăratei agende”

Participanții la masa rotundă la care s-a decis strângerea de semnături împotriva „reeducării” prevăzută de Strategie, reuniți marți seara în București, au dat publicității un apel, cu titlul „În urmă cu 70 de ani ne-au luat proprietatea, acum ne iau copiii și libertatea de gândire”, în care se arată că „Strategia eleborată de MEN reprezintă o încercare abuzivă de a redefini familia și o imixtiune nepermisă în viața privată a familiei”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De asemenea, în document se arăta: „Chiar dacă îl vor retrage temporar, tot s-a dovedit intenția adevăratei agende care aduce atingere libertății de gândire și conștiință a fiecăruia dintre noi, modelelor noastre sociale și culturale în ceea ce privește familia și educația”.

Scriitorul Mihai Gheorghiu, de la Coaliția pentru Familie, atrăgea atenția că „strategia este și neconstituțională și ilegală. Este o intruziune în viața privată, în libertatea de gândire. Nici comuniștii nu au încercat așa ceva. Suntem în faza în care popoarele trebuie să se apere singure pentru că politicienii români nu ne mai apără. Este o agendă invazivă care vizează structura intimă a națiunilor și a copiilor noștri. E nevoie vitală să conștientizăm lumea din jurul nostru despre ce se întâmplă. Suntem în plin proces de reeducare nu numai a copiilor noștri, ci și a părinților. Ne aflăm pe un drum care pentru ei (promotorii „diversității” – n.red.) nu are sfârșit decât la implementarea agendei lor”.

„Egalitatea de gen nu este egalitatea femeii cu bărbatul”

Avocatul Ana Corina Săcrieru a arătat că „în cuprinsul Strategiei se revelează și adevăratul scop: Strategia are la bază următoarele principii: promovarea diversității; stilurile parentale trebuie revizuite din perspectiva relaționării cu copiii și înlăturarea stereotipiilor de gen. Asta în condițiile în care noțiunea „stereotipii de gen” nu este nicăieri definită în legislația română, la fel cum și „promovarea diversității” este definită mai mult ideologic, în plan mediatic. Totuși, aceste noțiuni se completează perfect cu „egalitatea de gen”, care nu înseamnă egalitatea femeii cu bărbatul.

Copii învață că egalitatea de gen nu este egalitatea femeii cu bărbatul, ci faptul că o persoană poate fi în mod egal un gen sau altul, funcție de alegerea sa, pentru că potrivit art.3 din Convenția de la Istanbul, genul este un „construct social”, un rol de gen asumat și nu un dat biologic, așa cum era definit, anterior, de Statutul de la Roma”.

Tratatul European care a definit „genul”

Convenția de la Istanbul sau Convenția Internațională pentru Combaterea Violenței împotriva Femeii și a Violenței Domestice, la care s-a referit avocatul Ana Corina Săcrieru, este un tratat internațional adoptat de Consiliul Europei pe 11 mai 2011, intrat în vigoare în 2014 și ratificat de România în 2016. În iunie 2018, 46 state au semnat Convenția și 31 de state (Albania, Andora, Austria, Belgia, BosniaHerțegovina, Cipru, Croația, Danemarca, Finlanda, Elveția, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Italia, Islanda, Macedonia, Malta, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia) au ratificat-o.

În Croația au loc proteste pentru denunțarea Convenției, tocmai pe motiv că încurajează promovarea homosexualității.

Convenția este primul tratat internațional care conține o definiție a genului. Asta înseamnă că se recunoaște faptul că femeile și bărbații nu sunt doar diferențiați din punct de vedere biologic, în femele și masculi, dar că există o categorie a genului, definită social, care le conferă femeilor și bărbaților roluri și comportamente specifice.

„Gen” = „Sex social”

Într-un studiu publicat pe juridice.ro, Adina Portaru, avocat pentru organizația juridică ADF International cu sediul la Bruxelles, sublinia: „Aceasta este o convenție internațională problematică, întrucât reglementează o definiție nouă și controversată a „genului” în dreptul internațional, prezintă bărbații drept agresori, ceea ce constituie un stereotip discriminatoriu, încalcă libertatea religioasă și dreptul părinților de a-și instrui copiii în conformitate cu propriile convingeri religioase și morale (…) Convenția de la Istanbul presupune însă că sexul și „genul” sunt două concepte diferite. Conform articolului 3 (c), „genul” va însemna „rolurile, comportamentele, activitățile și atributele construite social, pe care o societate dată le consideră adecvate pentru femei și bărbați”. Termenul de „gen” folosit de Convenția de la Istanbul se refera la „sexul social”, un construct social care variază și care este, în principiu, independent de realitatea biologică a persoanei (bărbat/ femeie). Această definiție nu se regăsește în niciuna din celelalte convenții internaționale. Are, deci, o încărcătură ideologică puternică și se clădește pe concepția că omul se naște ca o ființă neutră, care poate să își determine sau să își schimbe „genul” în cursul vieții și sub influența diverșilor factori, precum societatea, educația și auto-determinarea”

Doar o retragere tactică?

Pentru a nu le fi perturbată liniștea, guvernanții vor, mai nou, să aprobe Strategia prin ordin de ministru, au precizat pentru Evenimentul zilei surse din interiorul PSD. Acestea susțin că un motiv în plus pentru care a fost aleasă această cale este că „să anulezi în contencios un ordin de ministru este aproape o utopie”.

Ar mai fi avut posibilitatea să apeleze la o hotărâre de guvern sau să treacă o lege prin parlament, dar acestea sunt de durată și iese lumea în stradă. Prin ordin se va rezolva pe loc și, chiar dacă ministrul își va da demisia pentru a calma opinia publică, cei care îi vor urma vor uita să anuleze acel ordin.

Premierul Dăncilă va anunța, de dragul imaginii, că-l va ataca, dar procesul va dura ani, ne-au mai precizat sursele noastre.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button