homosexualitate

În statul american Georgia se va deschide o școală privată pentru elevi LGBT

școală

Un profesor transexual din Atlanta, orașul cu cei mai mulți membri LGBT din Sud, va deschide în August o școala destinată elevilor LGBT și cu sexualitate incertă, vizând inclusiv copii de vârstă preșcolară.

După ce, la școala unde a lucrat anterior, i s-a cerut să nu vorbească despre viața sa privată elevilor, Christian Zsilavetz a decis să-și deschidă propria școală.

La școală copii pot veni așa cum doresc: cu părul lung sau scurt, în pantalon sau rochițe. De asemenea, pot folosi toaletele fetelor sau băieților, după preferințe.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Totuși, și datorită costurilor de 12000 $ pe an, Zsilavetz va aștepta la școala lui probabil doar 10-15 elevi. Și alte tentative de acest gen, în America, au fost sortite eșecului: prima școal[ privată gay, în Dallas, și-a închis foarte repede porțile, în 2014, din lipsă de fonduri, iar liceul Harvey Milk din New York a scăzut de la 100 de elevi la doar 52.

Toate acestea dovedesc două lucruri: în primul rând, se ajunge la situații atât de aberante, încât nici nu ne mai punem problema că acești copii sunt catalogați LGBT. Și apoi, fenomenul ține de o minoritate extrem de redusă, dar este tratat ca un subiect major al societății, ceea ce deschide o ușă către toate drepturile.

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button