avortcriza de sarcină

Sora lui Britney Spears și-a născut fetița în ciuda presiunilor de a avorta. Altele mărturii de la vedete

de Redacția Stiripentruviata.ro

Jamie Lynn Spears, sora mai mică a lui Britney Spears, a trecut printr-o criză de sarcină în adolescență, când a refuzat să cedeze la presiunile familiei și ale celor care-i gestionau cariera și care-i spuneau să-și avorteze fetița.

Avea 16 ani și era vedetă a canalului de filme pentru copii Nickelodeon când a rămas însărcinată.

Când le-a dat vestea apropiaților, toți au încercat să o convingă să renunțe la copil: „Îți distrugi cariera. Nu știi ce faci. Ești prea tânără. Poți lua niște pastile. Te ajutăm noi să rezolvi asta… Știu un doctor”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Toată lumea din jur nu voia decât ca această problemă să dispară” și „toți erau siguri că avortul era cea mai bună soluție”, povestește Jamie Lynn Spears în volumul autobiografic Things I Should Have Said („Ce ar fi trebuit să spun”), pe care îl va publica la începutul anului viitor.

Pe parcursul sarcinii, tânăra a fost izolată de toată lumea, i s-a confiscat telefonul și i s-a interzis să vorbească cu sora ei, Britney. „Aveam nevoie de ea mai mult decât oricând, ca să mă ajute în cea mai vulnerabilă perioadă a vieții mele… Simt până astăzi durerea de a nu o fi putut anunța chiar eu”.

Până la urmă, familia a găsit o modalitate de a face bani și din aceasta, astfel încât a izolat-o pe tânără la o cabană de la munte până când a fost onorat contractul cu revista de celebrități OK! Magazine să publice știrea despre sarcină în exclusivitate.

Jamie Lynn, sora lui Britney Spears, îi acuză pe cei din anturajul ei că nu s-au gândit nicio clipă la bunăstarea ei și a copilului.

Mai multe celebrități au dezvăluit presiunile la care au fost supuse când au rămas însărcinate. Cântăreața irlandeză Sinead O’Connor a dezvăluit la începutul anului că cei de la casa de discuri cu care lucra au presat-o fără succes să-și avorteze copilul.

Altă cântăreață, Nicole Appleton, membră a trupei All Saints, a povestit că, după ce a cedat la presiuni și a făcut avort, s-a simțit „violată de puterea unei industrii care obligă o femeie să-și sacrifice copilul pentru a păstra trupa intactă”.

Istoria Holllywoodului este plină de artiste celebre care și-au avortat copiii la presiunea celor care le gestionau cariera: Judy Garland, Lana Turner, Bette Davis, Ava Gardner.

Deși ideologia avortului prezintă procedura ca pe o „alegere”, multe femei ajung să recurgă la ea forțate.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button