sindrom Down

„Sunteți un cuplu norocos” a fost răspunsul primit de o mamă ce urma să nască un copil cu sindrom Down

Glennon
Glennon

Glennon, făcuse deja o ecografie cu primul copil, atunci când medicii au descoperit „câteva aspecte”. Fiind îngrijorată de situația copilului, temându-se pentru viața lui, ea a așteptat cu nerăbdare ca medicul să-i spună ce se întâmplă. În timp ce aștepta, își dorea cu toată puterea ca micuțul să trăiască.

Doctorul a continuat să o informeze că băiețelul ei are un chist mare pe creier și o formațiune ecogenă pe inimă. În plus, gâtul avea, în urma măsurătorilor, o grosime mare. După ce i-a mai examinat copilul câteva minute, medicul a părăsit camera, spunând că va reveni în scurt timp . Când în sfârșit s-a întors, a anunțat familia că fiecare dintre aceste probleme în sine poate fi un indicator al sindromului Down, dar luate împreună, atestă prezenta foarte probabilă a sindromului Down.

Glennon scrie pe blogul ei despre acest moment: „Ne-am zâmbit unul altuia. Am respirat ușurați, mulțumind Domnului. Copilul nostru nu va muri. Copilul nostru are sindromul Down. Sindromul Down. Desigur, m-am gândit. Desigur.”

Experiența pe care Glennon a acumulat-o în ceea ce privește copiii cu sindrom Down i-a dovedit cât de remarcabilă și plină de bucurie poate fi viața lor. Începând de la copiii olimpici cu probleme speciale pe care îi asistase în perioada școlii generale, până la Lucy, fata cu sindrom Down care i-a făcut o primire călduroasă în biserică, Glennon a avut mereu un loc rezervat în inima ei pentru persoanele acestea, dezavantajate. Așadar, atunci când doctorul a anunțat-o că, probabil, copilul ei prezintă sindromul Down, Glennon a fost mai mult decât ușurată. De fapt, ea a avut un sentiment special.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pregătindu-se pentru viața alături de un copil cu sindromul Down, Glennon și soțul ei, Craig, au consultat câțiva medici pediatri, în încercarea de a găsi un medic cu experiență în problema copiilor cu acest sindrom. Glennon își amintește:

„Noi [ … ] am ales [acest medic], care ne-a oprit în timpul discuției și a spus: <<Știți, printre familiile de care mă ocup, nu există nici măcar una care să nu vă spună că acest copil al lor cu sindrom Down le-a schimbat viața în modul cel mai bun cu putință. Acești copii îți dau viața peste cap în cele mai importante aspecte, iar cei mai mulți dintre noi nu profită de oportunități pentru a-și schimba viața. Există provocări – da – dar aceste provocări devin neglijabile în comparație cu plinătatea noii vieți pe care o veți avea, a noii perspective de viață. Sunteți un cuplu norocos.>>”

Cele mai multe povești pe care le auzim în legătură cu diagnosticarea unui copil cu acest sindrom, nu includ cuvintele „sentiment de ușurare” și „norocos” . Cele mai multe povești sunt pline de tristețe, negare și în cele din urmă, fie de acceptare, fie avort . Dar nu și povestea lui Glennon.

Când Glennon a intrat în travaliu cu băiețelul ei, pe nume Chase, anticipase deja cu nerăbdare prima sa întâlnire cu fiul ei. A plâns, l-a îngrijit, a râs. Apoi medicul pediatru de gardă a supus copilul unor teste din care a rezultat ca Chase este perfect sănătos. Confuză, Glennon l-a întrebat dacă micuțul nu prezintă cumva sindromul Down. Doctorul a răspuns NU.

Neobținând copilul la care se aștepta, Glennon a trăit un sentiment de pierdere. Chiar și astăzi, peste un deceniu mai târziu, ea se întreabă de ce s-au întâmplat toate acestea. Despre copiii cu sindromul Down, Glennon spune :

Știu că de la acești copii avem de învățat lucruri esențiale. Noi, cei care suntem atât de ocupați să finalizăm lucruri importante și ei, cei care par să știe sigur ceea ce este cu adevărat important în viață și ce nu. Eu cred că sunt niște Mici Profesori dacă îi privim cu atenție și le oferim timpul nostru. [ … ] Eu cred că ei ne dăruiesc ceva special, de care lumea are cu adevărat nevoie: atenție la detalii, bucurie chiar lipsită de sens, acceptare și iubire pentru toți.”

Dacă și ceilalți oameni ar percepe persoanele cu sindromul Down în acest fel…

 

Sursă: LiveActionNews

Traducere: Elena Jurcă

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button