criza de sarcină

Și-a tratat cancerul fără să renunțe la sarcină: Experții americani nu mai recomandă avortul în cancerul de sân

de Redacția Stiripentruviata.ro

Când a aflat că are cancer, Danielle Boudouris, o americană de 37 de ani din New Jersey, a fost îngrozită. Era însărcinată în 24 de săptămâni când a fost diagnosticată cu cancer agresiv de sân. A izbucnit în plâns când asistenta a dezvăluit diagnosticul. Însă echipa de medici a intrat în acțiune pentru a o slava atât pe ea, cât și copilașul ei nenăscut.

Cunoștea femei care au făcut avort din cauza unui diagnostic de cancer. Dar Danielle a început imediat chimioterapia, iar medicii ei au monitorizat-o îndeaproape. A făcut patru serii de tratament și va continua după ce copilul se va naște.

Viitoarea mămică îi este recunoscătoare medicului ei, dr. Elcye Cardonick, care a îngrijit numeroase femei care au aflat în timpul sarcinii că au cancer. Ea a creat o bază de date despre cancer și sarcină, în care înregistrează cazurile tratate și rezultatele tratamentului, cu scopul de a îmbunătăți îngrijirile medicale pentru femeile însărcinate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Nu o trimitem doar la chimioterapie, ci urmărim și dezvoltarea copilului în fiecare lună și, dacă la un moment dat vedem că nu crește bine, discutăm cu oncologii”, explică dr. Cardonick.

Medicul mai remarcă faptul că multe paciente gravide cu cancer fac avort din lipsă de informații despre tratarea cancerului în timpul sarcinii, dar cercetările arată că substanțele din medicamente sunt transmise într-o proporție minusculă copilului nenăscut.

„Din cauza lipsei de date privind tratamentul cancerului în sarcină, femeile refuză tratamentul în timpul sarcinii, sau urmează sfatul de a întrerupere sarcina sau de a naște prematur”, afirmă doctorița.

Ea mai spune că, pe măsură ce tot mai multe femei amână sarcina până la o vârstă mai înaintată, numărul celor care se confruntă cu cancer în timpul sarcinii a crescut.

Cei pro-avort susțin necesitatea avortului în situații medicale precum cancerul, în ciuda faptului că Societatea Americană de Cancer afirmă că, deși tratamentul este mai complicat în timpul sarcinii, femeile gravide pot primi tratament în siguranță, inclusiv chimioterapie în al doilea și al treilea trimestru de sarcină: „Întreruperea de sarcină nu mai este recomandată în caz de cancer la sân.”

Uciderea intenționată a unui copil prematur prin avort nu este niciodată necesară din punct de vedere medical.

Un caz recent din SUA este și cel al unei femei diagnosticate cu cancer la sân în stadiu terminal când era însărcinată cu al patrulea copil. Medicii au recomandat avortul, dar Jessica a refuzat, după care a născut un băiat sănătos. Acum este în remisie.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button