valorile familiei

Serena Williams va naște curând: „Tenisul nu definește ceea ce sunt. Acum voi deveni și eu cu adevărat femeie”

Serena Williams, cea mai bună jucătoare de tenis din lume (chiar din istorie, susțin unii!) este și o cunoscută activistă pentru drepturile femeilor. Ea s-a implicat de-a lungul timpului în diverse campanii care vizau problemele femeilor, precum: educația tinerelor, violența domestică, plata egală pentru femei și bărbați sau presiunea pe care o resimt femeile pentru a arăta într-un anumit fel.

De curând, ea a dezvăluit publicației stellar că are emoții, deoarece în septembrie 2017 îi va veni sorocul să nască. Aceasta dezvăluie o cu totul altă latură a invincibilei sportive de 35 de ani.

„Îmi place să apăr drepturile femeilor”, a declarat ea pentru publicația stellar. Cu toate acestea, nu a scăpat netaxată de feministe pe Internet (care au acuzat-o că le „stereotipizează”/le trimite la cratiță și la făcut copii), deoarece, în același interviu, a mai spus că tot ceea face o femeie în carieră nu o definește și nici nu o împlinește, ci maternitatea este vocația feminină majoră:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am un respect enorm pentru atâtea femei [care au născut] Acum voi deveni și eu o femeie adevărată. Va fi o experiență incredibil de impresionantă…

Tenisul e grozav, e minunat, sunt atât de fericită că sunt bună la tenis, dar… nu definește ceea ce sunt. Dacă acum 10 ani m-ai fi întrebat unde mă văd în 10 ani, v-aș fi răspuns că mă voi retrage din sport și îmi voi întemeia o familie. Iar dacă mă întrebi unde mă văd în 10 ani de acum încolo, aș răspunde că sper să mai fac copii.

Aceasta nu o va opri, deocamdată, pe sportivă să reintre în circuitul de tenis în ianuarie 2018, la Australian Open. Spune că își va lua copilașul pretutindeni cu ea. Este obișnuită. După ce a aflat că este însărcinată, chiar dacă și-a „simțit inima în stomac” și a plutit o zi întreagă, aceasta nu a împiedicat-o să câștige cel de al 23-lea mare șlem, într-un meci în care a concurat cu… sora ei, Venus Williams.

Serena Williams a anunțat pe Facebook că nu a vrut să cunoască sexul copilului înainte de naștere, pentru că „în viață sunt prea puține surprize”. Plănuiește să alăpteze natural și își face griji în legătură cu lipsa de experiență ca părinte („Nu prea am stat pe lângă copii”, spune în interviul pentru revista stellar). Ar vrea ca, împreună cu tatăl copilului, Alexis Ohanian (foto sus), fondatorul rețelei de socializare Reddit, cu care se va și căsători în curând, să îi transmită copilului valorile primite de la familia ei și care au ajutat-o să devină cea care este astăzi.

La inițiativa și sub stricta supraveghere a tatălui lor (foto sus), surorile Williams au petrecut încă din copilărie ore interminabile pe terenul de tenis, exersând deopotrivă autodisciplina și reziliența. Pe toate acestea le echilibrau cu educația și practicarea credinței, povestește vedeta:

Chiar îmi place cum am fost crescută. Aveam multă smerenie. Indiferent ce se întâmplă, nu-mi ies din ale mele. Nu sunt mai bună decât alții. [Pe mine și pe tatăl copilului] Ne preocupă acest lucru: Cum să ajutăm copilul să nu-și piardă smerenia?

Încă nu am găsit un răspuns clar, dar suntem siguri că va fi util un mediu în care partea spirituală va juca un rol important. Cred că trebuie să vorbim tot timpul despre cât de importantă este smerenia.

 


DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button