familie

Senatul cere Camerei Deputaților să grăbească procesul legislativ pronunțându-se asupra inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției

15972447_1257248454341924_2360136420627754549_o

Comisia juridică a Senatului a decis joi, 26 ianuarie 2017, să semnaleze conducerii Camerei superioare a Parlamentului că inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, prin care se stabilește că familia este întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie, trebuie să fie dezbătută inițial de către Camera Deputaților.

Președintele Comisiei juridice a Senatului, Șerban Nicolae (PSD), a explicat că, potrivit Legii fundamentale, prima Cameră care se pronunță în caz de revizuire a textului constituțional este Camera Deputaților, urmând ca proiectul adoptat să fie transmis Senatului spre aprobare.

„Inițiativa cetățenească trebuie să intre cât mai curând în procesul de legiferare. Este o inițiativă temeinică, trecută și de decizia CCR, are și avizul Consiliului Legislativ. Din textul Constituției, rezultă faptul că prima Cameră care se pronunță este Camera Deputaților, urmând ca după adoptare această propunere să fie transmisă la Senat. Nu e procedura curentă de legiferare, prin primă Cameră sesizată și Cameră decizională. Camerele sunt egale în această privință, astfel încât în cazul în care se adoptă propunerea legislativă în forme diferite sau în cazul în care Senatul respinge textul adoptat de Cameră, se ajunge la procedura medierii”, a declarat Șerban Nicolae, potrivit Agerpres, la finalul ședinței Comisiei juridice.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Agerpres

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button