familie

Rapperul finlandez Mikael Gabriel, despre sistemul de protecția copilului din Finlanda, în care a stat 4 ani: „O pușcărie este o pușcărie”

Mikael Gabriel este un cunoscut cântăreț din Finlanda. A fost și el răpit de autoritățile de protecția copilului din această țară și a crescut la casa de copii. Despre aceasta afirmă astăzi că este o pușcărie, într-un interviu semnalat pe pagina de Facebook a Cameliei Smicală, românca care se confruntă cu aceeași problemă în Finlanda: preluarea abuzivă acopiilor ei în sistmeul de protecția copilului din acest stat.

Rapperul finlandez spune în interviu că fiecare copil are alocat câte un asistent social, care însă nu face nimic pentru el. Mai estimează că 80% din lucrători sunt absolut dezinteresați de altceva decât de propriul salariu și spune că în centre, copiii sunt ținuți ca la pușcărie, nici măcar nu pot suna la Serviciul de Urgențe pentru a reclama un abuz.

Sursa: Helsinki News


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button