Uncategorized

Proiect australian în școli: copiii vor fi învățați că “heterosexualitatea nu este normală”


De Hilary White
Sydney 8 octombrie 2012 – Elevii din școlile australiene sunt pe punctual de a fi învățați că heterosexualitatea nu este un dat, conform programului pilot al noului department al educației, numit Proud Schools (“Școli Mândre”).
Oficialii din educație susțin că ”heterosexismul” este una dintre relele pe care acest program intenționează să le scoată în evidență alături de “homofobie și transfobie (ura împotriva transsexualilor)”. Conform procesului verbal din 22 martie 2011 comitetul de coordonare a programului se va concentra asupra răsturnării dominanței heterosexismului, mai degrabă decât pe cea a homofobiei.
Proud Schools (“Școli Mândre”) definește heterosexismulca fiind practica stabilirii heterosexualității drept un dat (o normă) a relațiilor interumane, conform raportului de consultare a programului. “Acesta implică ignorarea sau discriminarea non-heterosexualilor precum și relațiile și interesele lor. Heterosexismul cultivă homofobia.”
Comitetul recomandă profesorilor să monitorizeze curtea școlii, în ideea de a scoate în evidență limbajul heterosexist folosit de copii în pauze.
Departamentul de educație a alocat 250,000 $ pentru programul pilot care se derulează în 12 școli de stat.
Programul a fost inițiat în anul 2010 de către fostul ministru laburist al educației, Verity Firth, fiind implementat și susținut de către actualul ministru al educației din New South Whales, Adrian Piccoli. Piccoli a spus că departamentul său s-a dedicat “scoaterii în evidență a agresiunii homofobice”. Un program similar este deja în funcțiune în statul Victoria, program intitulat “Safe Schools Coalition” (“Coaliția școlilor sigure”) pentru sprijinirea diversității sexuale.
Proud Schools recomandă folosirea orelor de Dezvoltare personală, sănătate și educație fizică din anul al 7-lea de studii (12-13 ani), pentru a “încorpora lecții despre atracția dintre persoanele de același sex și despre diversitatea sexuală”.
Grupuri de sprijin ale homosexualilor și jurnaliști cu orientări de stânga s-au înfuriat și vizează atacuri editoriale asupra publicației Sydney Telegraph care a criticat programul ca fiind “politically correct” (“corect din punct de vedere politic”) și a făcut public textul comitetului de coordonare al programului Proud Schools.
Jurnalista Miranda Devine (de la Telegraph) a scris: “cel puțin” 10 parlamentari ai partidului liberal sunt “extrem de îngrijorați” în privința programului urmând a se adresa Ministrului Educației, Adrian Piccoli, în această săptămână.
Miranda Devine l-a citat pe parlamentarul Camerei Superioare, Fred Nile, care a numit programul ca fiind “propagandă” și a cerut Guvernului să retragă finanțarea acestuia.
“Sunt total împotriva spălării creierelor elevilor de liceu mai ales în perioada pubertății”, a spus Nile. “Homosexualii nu reprezintă mai mult de 2% din populație. Nu-mi dau seama de ce departamentul de educație ar acorda prioritate promovării unui astfel de program.”
“Vom avea adolescenți mai confuzi ca niciodată. Copiilor ar trebui să li se permită să se dezvolte singuri din această perspectivă” a spus el.
Premierul New South Whales, Barry O`Farrell, a apărat programul, dând asigurări că nu îl va opri.
“La fel ca și genul (sexul) omului, orientarea sexuală nu cred că mai e o problemă de opțiune” a spus O`Farrell. “Orice discriminare pe bază de gen, sexualitate, rasă sau altceva este inacceptabilă”.
Într-un editorial, cei de la Telegraph au spus că “este indiscutabil faptul că orice măsuri menite să stopeze agresivitatea și abuzul în școlile noastre sunt dezirabile și binevenite”, întrebându-se însă dacă nu cumva programul Proud Schools “este într-un mod atât de ridicol de prescriptiv și corect din punct de vedere politic încât ar putea duce la efecte contrare celor așteptate”.
“Într-adevăr, pare că dincolo de promovarea toleranței, programul caută să promoveze o agendă politică. A-i învăța pe liceeni că genul și sexualitatea sunt concepte “fluide” și că noțiuni ca gay și normal, sunt “heterosexiste” nu mai e un mesaj împotriva agresivității. Este prezentată o viziune particulară cu pretenții științifice”.
Gay News Network a transmis că articolul lui Devine a fost “condamnat” de către purtătorul de cuvânt al asociației Opposition Education, Carmel Tebbutt și de Green Party MLC, Câte Faehrmann, de grupurile homosexuale ACON și de NSW Gay and Lesbian Right Lobby.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button