familie

Profesor și mamă a doi copii, Oana Ursache din Suceava, a „adoptat” o familie nevoiașă

În cadrul campaniei „Dragoste în acţiune” iniţiată de Magda Săvuică, de altfel cea care i-a indicat şi familia pe care s-o adopte, Oana, mama a doi copii, a luat în grijă o familie săracă din judeţul Vaslui. Familia „adoptată” este formată din şase copii şi mama lor, tatăl fiind la închisoare.

Lunar aceasta trimite familiei pachete, jucării pentru copii și cele foloase lor, îndemnându-i și pe celalți să procedeze la fel cu alte familii aflate în dificultate.

„O să le trimit pături, aşternuturi, un covor şi la vară o să merg să le văruiesc casa şi îi iau la mine, la Humor, o săptămână. Magda (n.r. Săvuică) o să le ducă azi şi o sobă să le-o instaleze în casă. Copiii ăştia au nevoie în fiecare zi de noi, nu doar de Crăciun”.

Oana Ursache este lector univ. dr. la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava și profesor invitat la Universitatea Granada din Spania, iar cazurile sociale descoperite de Magda Săvuică, au impresionat-o foarte mult.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Magda Săvuică, fondatoarea campaniei de ajutorare, are studii în drept şi jurnalism şi acum se ocupă de îngrijirea copiilor nevoiaşi și familiilor acestora din judeţul Vaslui. Familiile descoperite de ea au nevoie cel mai mult de pături, haine groase, lemne de foc, alimente, încălţăminte, dar şi de jucării.

Cu câţiva ani în urmă, Magda a mai avut un proiect de promovare a unor zone din ţară mai puţin cunoscute, intitulat „273 de locuri pe care trebuie să le vizitezi înainte să pleci din România.

Sursă: monitorulsv.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button