teoria genului

Profesoară din Marea Britanie concediată pentru postare contra promovării ideologiei LGBTQ în școli

Kristie Higgs a fost concediată pe motiv că a încălcat politica LGBTQ a școlii unde lucra. Higgs, 43 ani, mamă a doi copii, lucra de 6 ani ca asistent pastoral la școala privată Farmor din Gloucestershire (Marea Britanie), unde se ocupa de îndrumarea și consilierea elevilor. Școala a declanșat în urmă cu 2 luni o procedură disciplinară împotriva lui Higgs ca urmare a unei plângeri anonime primită prin email, unde aceasta era acuzată de postare de opinii bigote și homofobe. Higgs a postat pe contul de Facebook opiniile sale împotriva introducerii curriculei LGBTQ la școala primară, patronată de Biserica Angliei, unde învață fiul său cel mic.

Ministerul Educației din Marea Britanie intenționează ca de anul viitor să introducă în programa școlară materia Relații și Educație Sexuală (RES), încă de la ciclul primar, menită să-i indoctrineze pe elevi cu ideologia LGBTQ. Higgs a lansat pe contul de Facebook un apel pentru semnarea unei petiții în care se cere guvernului să renunțe la educația sexuală obligatorie la ciclul primar, pe care a catalogat-o ca „spălare a creierelor copiilor”. De asemenea, Higgs și-a exprimat dezacordul față de intenția școlii unde învață fiul său cel mic de a introduce programul „No Outsiders”, care promovează ideologia LGBTQ prin intermediul unor povestiri pentru copii. Higgs a argumentat că „No Outsiders” este în contradicție cu învățăturile creștine despre familie și sexualitate. De asemenea, Higgs a atras atenția asupra intensificării propagandei transgen în cărțile pentru copii din SUA, avertizând că acest lucru se întâmplă în prezent și în școlile din marea Britanie.

După încheierea anchetei disciplinare, Higgs a fost concediată pentru abateri grave de comportament, discriminare ilegală, abuzuri grave în utilizarea mediei de socializare, precum și folosirea unor comentarii în spațiul online care ar putea afecta onoarea și reputația școlii. „Suntem îngrijorați că nu ați demonstat că înțelegeți corect cerințele școlii de a respecta și tolera opiniile celorlalți și de a da ca exemplu o astfel de conduită”, se concluziona în notificarea de concediere primită de Higgs.

Peste 115.000 de persoane au semnat o petiție adresată parlamentului în care se opun introducerii RSE. Foarte mulți părinți din Birmingham și Manchester au protestat față de introducerea RSE sau a unor materii similare destinate îndoctrinării copiilor cu ideologia LGBTQ. Au fost deja consemnate mai multe cazuri de retrageri în masă ale copiilor de la școli unde a fost anunțată introducerea unor astfel de materii sau programe. Damian Hinds, secretarul pentru educație, a declarat că părinții trebuie consultați cu privire la curriculă, dar nu trebuie să aibă drept de veto. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În ceea ce o privește pe Higgs, aceasta și-a retras copilul de la programul „No Outsiders” și a declarat că principala ei preocupare a fost întotdeauna efectul pe care l-ar avea asupra copiilor expunerea la vârste foarte fragede la noțiuni privind sexul, orientarea sexuală sau identitatea de gen. „Sunt hotărâtă să lupt în acest caz și pentru toți creștinii și părinții din țară care sunt reduși la tăcere pentru că au și împărtășesc astfel de opinii”, a declarat Higgs.

Deși în timpul anchetei i s-a spus în repetate rânduri că nu este vorba de convingerile ei religioase, Higgs este convinsă că aceasta a fost doar o diversiune legală și că totul are legătură cu religia ei. În procesul pe care l-a intentat școlii pentru concediere abuzivă și discriminare Higgs este susținută de Centrul Juridic Creștin (CJC). Andrea Minichiello Williams, CEO al CJC a declarat că „Higgs nu numai că și-a pierdut slujba, dar acum întreaga ei carieră este pătată de aceste acuzații care o consideră un pericol pentru copiii vulnerabili. Și asta în pofida rezultatelor exemplare obținute în activitatea ei la locul de muncă cu tinerii sau în cadrul comunității. Dacă nu va câștiga acest caz, Higgs nu va mai putea niciodata lucra cu copiii, iar asta din cauza unei singure plângeri”.  

Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button