religievalorile familiei

Prin familie învățăm să facem loc celorlalți în propria persoană: IPS Calinic al Sucevei despre familie (1)

de Redacția Stiripentruviata.ro

…prin familie, prin grija părinților, copiii pot fi deprinși să caute și să împlinească cele care îi pot ajuta să se înalțe spre frumusețea celor dumnezeiești.

De aici și acea axiomă a vieții duhovnicești cultivată în interiorul familiei, atât de plastic enunțată de părintele Constantin Galeriu:

„Cu cât se dăruiește mai mult, cu atât lasă prin golirea sa un spațiu mai mare”,

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

adică faci loc celuilalt în propria persoană și

„cu atât mai mult el se va fi împlinit; abia după ce te-ai pierdut pe tine și te-ai dăruit, te poți regăsi prin fapta celui apropiat ție”.

în concluzie, oricăruia dintre membrii familiei – fiind hrănit, crescut, educat și format, copilul de părinte și părintele de copii – i se dă posibilitatea de a valorifica iubirea celuilalt.

Astfel, devine cu adevărat nu doar un „eu al tău”, ci al tuturor celor care participă la această comuniune familială.

Sursa: Familia și filantropia. Două instituții divino-umane, de Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților, Ed. Crimca, Suceava, 2020, p. 27


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button