avort

Președintele statului Chile își reafirmă poziția contra avortului

chili-sebastian-pineira-MPI-300x204

de Pierre-Alain Depauw, Chile, 10 decembrie 2013

Președintele statului Chile, Sebastian Pinera, și-a reafirmat luni, 10 decembrie, poziția pro-viață și contra avortului:

„Este corect și rezonabil să ne asumăm o poziție pro-viață și să protejăm copilul care se va naște”, a declarat președintele la Centrul Cultural Matucana 100 din Santiago, Chile.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În timpul discursului inaugural, președintele Pinera a fost întrerupt de mai multe ori de către susținători ai avortului, însă acesta și-a reafirmat fără ezitare poziția sa și pe cea a guvernului său „pentru viațăși necesitatea de a promova politici mai eficiente pentru apărarea vieții și rezolvarea problemei avortului.         

„Am spus în nenumărate rînduri că nu sunt în favoarea avortului. Este întotdeauna mai bine să optăm pentru viață. Este corect și înțelept să ne asumăm o poziție pro-viață”, a replicat președintele S. Pinera unui responsabil al unui centru pro-avort.

Sursă: Medias Press Info

Traducere: Ecaterina Gore


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button