valorile familiei

Preot italian spitalizat după atacul activiștilor homosexuali asupra unui marș pro-familie

Featured Image

de Hillary White, LifeSiteNews.com, 7 octombrie 2014

Weekendul trecut, în toate orașele Italiei au avut loc marșuri tăcute pro-familie, denumite Sentinelle in Piedi („Santinele în Picioare”). Organizatorii estimează 10.000 de participanți în 100 de orașe, care au demonstrat împotriva politicilor LGBT și a cererii acestora de legiferare căsătoriei între persoane de același sex.

În multe orașe, precum Bologna, Torino, Genova, Aosta, Rovereto, participanții au fost agresați fizic și verbal de contra-manifestanți care s-au identificat drept „anarhiști”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La Rovereto, anarhiștii au amenințat, au aruncat cu ouă și au distrus materialele pe care le distribuiau manifestanții, după care au trecut la atacuri cu pumnii și picioarele, împingând manifestanții pașnici. Deși fusese avertizată cu privire la posibile incidente violente, poliția nu a fost prezentă la eveniment. Două persoane au fost spitalizate: Părintele Matteo Graziola și o femeie neidentificată. Un polițist a fost lovit, iar purtătorul de cuvânt al poliției a recunoscut că s-a ajuns prea târziu la locul faptelor.

La Bologna, manifestanții, descriși de ziarul Corriere della Sera ca „ultra-catolici”, abia au putut ajunge la locul de desfășurare a protestului tăcut, deoarece au fost nevoiți să treacă prin furcile caudine a două șiruri de anti-demonstanți care țipau, înjurau, aruncau cu sticle, îi scuipau și îi împingeau. Polițiștii, deși bine echipați, abia au făcut față situației. În fața acestui atac, familiile cu copii au fost nevoite să plece. Un purtător de cuvânt al Santinelelor a declarat pentru Tempi.it: „O mamă care împingea un cărucior cu un copil de un an în el a fost acoperită de insulte și scuipată”.

Incidente similare s-au desfășurat și în alte orașe, unde contra-manifestanții au fluturat steagul unui partid comunist, au mimat actul sexual în fața familiilor cu copii participante la veghea tăcută și au aruncat cu petarde.

Santinelele se declară o organizație non-partizană, neconfesională, care își propune să reacționeze la „legea împotriva homofobiei” propusă de un activist gay în parlamentul italian. Oponenții proiectului de lege avertizează că acesta va criminaliza un delict de opinie, mai precis exprimarea obiecțiilor sociologice sau morale cu privire la cultura și activitatea homosexuală. Participanții la demonstrațiile tăcute ale Santinelelor sunt din toate categoriile sociale, de toate religiile și toate rasele. Ei ies în piețele publice, unde stau în picioare citind în tăcere.

Toni Brandi, de la organizația Pro Vita Italia, care s-a implicat în organizarea și promovarea activității Santinelelor în Picioare, a declarat că va depune o plângere împotriva poliției din Rovereto, care nu a acționat cu promptitudine pentru restabilirea ordinii. „Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă din întâmplare cineva ca mine ar fi spus un cuvânt rău unei lesbiene, de exemplu. Respectivul ar fi fost imediat arestat”, a declarat Toni Brandi, citat de LifeSiteNews.com.

Traducere și adaptare: Bianca Popa

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

 1. Cristina, vă mulţumim pentru pasionatul comentariu trimis cu privire la acest articol, referitor la fapte care ne-au întristat şi pe noi aici, în redacţie.

  Am publicat comentariul din respect pentru dreptul la opinie şi pentru cât suflet puneţi în apărarea binelui public. Trebuie, însă, să facem observaţia că buna intenţie nu garantează un rezultat bun.

  Astfel, una este necesitatea protejării copiilor de expunerea la propaganda homosexuală – datorită lipsei capacităţii de discernământ a copiilor –, şi alta este interzicerea dreptului la libera exprimare, care ar însemna alunecarea spre dictatură.

  Oamenii nu pot fi reeducaţi cu forţa – aduceţi-vă aminte despre ce a însemnat Reeducarea de la Piteşti! –, ci fiecare om are de făcut un efort personal pentru a cunoaşte şi a practica binele, iar ceilalţi pot doar să îl sprijine pe această cale, dacă el vrea asta, dar nu să îl forţeze.

  În anii de început ai luptei Solidarităţii cu regimul comunist din Polonia, Lech Walesa a luat o decizie importantă: aceea de a nu utiliza forţa împotriva regimului, deşi existau foarte mulţi activişti ai Solidarităţii care doreau aceasta şi deşi regimul comunist a utilizat forţa, arestând şi ucigând oameni care manifestau paşnic. Motivaţia lui Lech Walesa a fost aceea că, dacă se va folosi forţa, atunci rezultatul va fi instaurarea altei dictaturi în locul celei care ar fi fost dată jos.

  De aceea, credem că în lupta pentru normalitate nu trebuie folosită violenţa, opresiunea, anularea drepturilor şi libertăţii altora, chiar dacă acestea sunt folosite de cei care neagă adevărurile elementare legate de umanitatea copilului în perioada intrauterină şi firescul familiei bărbat-femeie, ca în situaţia din articolul de faţă şi în multe alte situaţii. Astfel de exemple sunt destule:
  – în toamna trecută, activistele FEMEN au ameninţat că incendiază catedrala din San Juan, Argentina, deoarece catolicii califică avortul drept crimă; s-au dezbrăcat până la brâu în faţa cordonului de credincioşi formaţi în jurul catedralei, pe care i-au înjurat, scuipat, i-au stropit cu vopsea şi i-au împins
  – în vara trecută, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a condamnat Franţa pentru utilizarea excesivă a forţei în timpul manifestaţiilor paşnice de la Paris, organizate de La Manif Pour Tous, mişcare populară de masă neafiliată politic, care se opunea legii căsătoriei între persoane de acelaşi sex promovată de guvern; forţele de poliţie au făcut aproximativ 1.000 de arestări în numai două luni, care s-au finalizat cu 500 de detenţii şi 150 de plângeri ale celor care au considerat că li s-au încălcat drepturile; prin comparaţie, la incidentele violente dintre suporterii unei echipe de fotbal, s-au făcut numai 11 arestări.
  – în 2009, în statul american Michigan, James Pouillon, activist pro-viaţă, a fost ucis de un om care era ofensat de părerile lui

  Cei care mint au nevoie de violenţă pentru a-şi impune minciuna, cei care spun adevărul nu au nevoie de violenţă pentru a-i convinge pe alţii. Adevărul nu are nevoie de violenţă, ci de experimentarea lui şi experimentarea este lămuritoare că acela este adevărul.

  De aceea, pe acest site sunt postate multe materiale despre binele pe care îl aduc copiii (nu doar despre faptul că avortul este o crimă) şi multe materiale despre buna vieţuire a familiei naturale (nu doar despre eforturile activiştilor homosexuali de a o distruge).

  Şi îi rugăm pe toţi cititorii noştri să ne ajute tocmai în acest sens, al promovării binelui:
  – redistribuiţi (pe email, Facebook) materialele constructive pe care le publicăm
  – oferiţi-ne ajutor la traducerea materialelor
  – trimiteţi-ne poveşti de viaţă personale, pe care le putem publica (sub anonimat sau nu), astfel încât şi noi, ceilalţi, să învăţăm din faptele bune – şi chiar din greşelile – celorlalţi

  Vă mulţumim!

 2. Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com
  De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.
  În măsura posibilităților, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button