religie

Episcop catolic irlandez: Nicio lege nu ne poate înlătura responsabilitatea de a pleda pentru cei vulnerabili

Contribuie la educația creștină a copiilor, la îngrijirea bolnavilor și la buna desfășurare a vieții sociale

Marșul pentru Viață de la Dublin 2024 a fost precedat de o slujbă oficiată de Episcopul Romano-Catolic de Elphin, Kevin Doran.

În predica rostită la Biserica Universității Newman înaintea marșului, prelatul a spus că tot ce a descoperit știința „confirmă că, deși sarcina este o perioadă de creștere și dezvoltare rapidă, există o continuitate radicală între ovulul fecundat și copilul care se naște la sfârșitul celor nouă luni”.

„Nu este o chestiune de credință; este o chestiune de fapt științific. Filozofii îl pot interpreta, dar nu îl pot schimba.  Un embrion uman este un membru individual al speciei umane; altfel spus, o persoană.”

„Nimic – nicio lege, nicio politică publică și nicio presiune de la vecini sau colegi – nu ne poate înlătura dreptul și chiar responsabilitatea de a pleda public pentru cei mai vulnerabili, în special cei care se află la începutul sau la sfârșitul vieții”, a continuat Episcopul de Elphin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„În timp ce Consiliul Medical nu are nicio politică privind sinuciderea asistată și a eliminat în întregime secțiunea privind avortul din codul său de conduită, noi suntem în continuare alături de medicii, asistentele și alți profesioniști din domeniul sănătății care refuză să fie intimidați să participe la terminarea vieții pacienților lor”, a mai spus Episcopul Kevin Doran, care are o specializare în bioetică.

„Facem aceasta nu doar pentru că așa ne spune știința, ci și pentru că noi credem în demnitatea inerentă dată de Dumnezeu fiecărei vieți umane. Aceasta nu depinde de societate sau de lege, de avere sau de naționalitate, de sănătate fizică sau mentală sau de alte abilități, deoarece, înainte de a ne fi format în pântecele mamei, Dumnezeu ne cunoaște intim și ne iubește în veșnicie.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button