familiereligie

Pr. Stelian Tofană despre nevoia de acțiuni la firul ierbii: „Problema nu este să facem față provocărilor, ci să le anticipăm”

Prezent într-o dezbatere pe tema referendumului moderată de Ciprian Olinici la Trinitas TV, Pr. Stelian Tofană încurajează românii să realizeze mai multe acțiuni în conformitate cu crezul și identitatea proprie, spunând că nu secularismul a invadat societatea și Biserica, ci noi i-am permis să vină prin alegerile pe care le-am făcut:

„În contextul european în care ne mișcăm avem nevoie de demnitate la toate nivelurile: bisericesc, politic, administrativ, economic. E un moment de examen al românilor. Eu cred că supraviețuirea va veni din interiorul nostru și nu din factori externi, după cum și prăbușirea, dacă va veni, va veni din interiorul nostru și nu din exterior.

Problema care se pune e următoarea: de ce această definiție din Constituție n-a fost preluată în discuție până acum? Nu s-a preluat pentru că acum a apărut derapajul în societate. Noi toți știm ce înseamnă culoarea roșie. Nimeni nu-și pune problema să definească culoarea roșie pentru că este culoarea roșie pentru toată lumea. În momentul în care vine cineva și spune «nu, culoarea roșie nu este roșie, este violet», atunci este nevoie logică de precizarea compoziției culorii pentru a exista o definiție precisă.”

În ultimii doi ani, Părintele Stelian Tofană, profesor de Noul Testament la Universitatea din Cluj, a coborât în numeroase rânduri de la înălțimea catedrei în arena luptelor publice. Acest lucru a fost dureros uneori, ca atunci când manifestanții pro-avort au încercat să îi întrerupă o conferință.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În continuare, Părintele Tofana militează pentru acțiunea la firul ierbii, ca cea care poate schimba în mod real lucrurile în bine.

VIDEO

Urmărește dezbaterea pe Facebook, la TRINITAS TV:

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button