bioeticăvaccinuri

Poziție oficială: „Biserica Ortodoxă Română a subliniat importanța vaccinării, fără a susține obligativitatea acestei metode terapeutice”

Biserica Ortodoxă Română și-a reafirmat de curând poziția față de vaccinare într-un răspuns trimis la cererea unui credincios din județul Vaslui care a vrut să coopteze această instituție în demersul câtorva ONG-uri locale care se opun obligativității vaccinării.

„Din încredințarea Preafericitului Părinte Daniel”, Pr. Ionuț Corduneanu, Vicar Administrativ Patriarhal, i-a trimis credinciosului vasluian un răspuns în care se arată că Biserica Ortodoxă Română nu poate intermedia relația cetățenilor cu guvernul sau legiuitorii și reafirmă poziția acestei instituții în legătură cu chestiunea vaccinării. Redăm mai jos câteva extrase. Documentul integral este prezentat la final în facsimil.

Biserica susține programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă este necesar să existe o informare precisă, detaliată și transparentă cu privire la toate activitățile cuprinse în procesul de vaccinare și să se stabilească responsabilitățile producătorilor și ale autorităților publice pentru erorile medicale și efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar”, se arată într-un răspuns al Patriarhiei Române trimis către un credincios care solicitase un punct de vedere în acest caz.

Biserica Ortodoxă Română a subliniat importanța vaccinării, fără a susține obligativitatea acestei metode terapeutice.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Biserica Ortodoxă Română și-a exprimat de-a lungul timpului punctul de vedere și în ceea ce privește implicațiile bioetice ale utilizării vaccinurilor, valoarea sacră a vieții umane încă de la concepție, condamnarea practicilor abortive ca păcate grave și faptul că „nimeni nu trebuie ucis pentru ca altcineva să trăiască”, poziție publică ce se regăsește și pe pagina de internet a Patriarhiei Române, în secțiunea „Bioetica”.


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button