avort

Polonezii nu vor avort eugenic: Nu vrem să fim progresiști ca occidentalii, dacă aceasta presupune crima

de Redacția Stiripentruviata.ro

Curtea Constituțională a Poloniei va discuta în 22 octombrie o inițiativă cetățenească de interzicere a avorturilor pe motiv de malformații sau boli incurabile diagnosticate intrauterin.

Barbara Nowak, inspectorul școlar general al regiunii Małopolskie (foto dreapta), a afirmat la Marșul pentru viață de la Varșovia în 20 septembrie:

„Din acest loc, împreună cu voi, le adresez judecătorilor de la Curtea Constituțională să apere cu maximă responsabilitate cultura vieții de ideologia progresistă care promovează cultura morții. Fac apel la judecătorii Curții Constituționale: Nu ne aduceți cu forța cultura morții. Noi apărăm respectul pentru viață de la începutul și până la sfârșitul acesteia. Nu vrem să fim «moderni și progresiști» ca Occidentalii, dacă aceasta presupune crima.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avortul este legal în Polonia doar pentru cazurile de malformații ale fătului, de viol și de incest. Polonia Christiana scrie că în Polonia au loc aproximativ 1.000 de avorturi anual.

FOTO: Președintele Poloniei a participat la Marșul pentru viață de la Varșovia


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button