avort

Planned Parenthood vrea ca avorturile să fie făcute de asistente medicale și infirmiere

Adaptare după Lisa Bourne, LifeSiteNews

Planned Parenthood dă în judecată Statul Idaho pentru ca avorturile să poată fi efectuate de către asistente medicale, moașe și infirmiere.

Acțiunea a fost intentată în decembrie către de rețeaua de clinici pentru avorturi și gruparea feministă „Legal Voice”. Motivul acțiunii îl reprezintă, în opinia lor, „neconstituționalitatea” legii statale, care prevede că avortul poate fi efectuat numai de către medicii autorizați.

Reclamanții invocă faptul că numărul prea mic de medici reduce disponibilitatea avorturilor. În prezent, în Idaho sunt 5 clinici unde sunt efectuate avorturi, din care 3 aparțin Planned Parenthood.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button