avort

Planned Parenthood susține "avortul" după naștere

De Ben Jonson
30 Martie, 2013 (LifeSiteNews.com) Dacă un copil se naște viu în urma unui avort neglijent, ar trebui să i se salveze viața? Conform unui lobby-ist al Planned Parenthood, dreptul copilului la viață după naștere ar trebui de asemenea să fie o chestiune de alegere.
Alisa Lapolt Snow, lobby-istul reprezentând Alianța Afiliaților Planned Parenthood din Florida, a fost interogată în cele mai dur mod posibil în această săptămână pentru adoptarea unei legi prin care să se impună celor ce se ocupă cu avorturile să nu acorde îngrijire bebelușilor născuți vii în timpul întreruperilor de sarcină neglijente.
Reprezentantul Jim Boyd, membru al Subcomitetului de Justiție Civilă, a dat un avertisment serios că poziția Planned Parenthood este crudă și inumană.

Alisa Lapolt Snow – reprezentanta Parent Parenthood
Snow a fost intrebata: „Dacă un bebeluș este născut pe o masă ca un rezultat al unui avort neglijent, ce ar dori Planned Parenthood să se întâmple acelui copil care se zbate pentru viață?”
Replica lui Snow: „Credem că orice decizie care se face ar trebui lăsată în seama femeii, familiei sale și doctorului.
Reprezentantul Daniel Davis a întrebat: „Ce se întâmplă într-o situație în care copilul este viu, respiră pe o masă și se mișcă? Ce fac doctorii tăi în acel moment?” 
Snow a continuat. „Nu dispun de aceste informații,”Apoi a spus: „Nu sunt medic, nu sunt nici furnizor de avorturi, prin urmare nu dispun de aceste informații.” 
După ce a fost interogată de un al treilea reprezentant, Snow a răspuns: „Acea decizie trebuie luată de către pacient împreună cu furnizorul de servicii medicale.” 
Reprezentantul Jose Oliva a replicat, „Cred că în acel moment pacientul ar fi copilul zbătându-se pe o masă. Nu ai fi de acord?” Numai atunci a înțeles Snow că argumentul ei era slab. „Este o întrebare bună,” a spus cu un zâmbet nervos. „Chiar nu știu cum să răspund la ea.” Snow a afirmat că organizația sa are „probleme de logistică” cu birourile izolate, unde cel mai apropiat centru de ingrijiri medicale este la „45 de minute, o oră distanță.” A adăugat, „Nu știm nici cât de frecventă este această situație.”
Totuși, în Canada – o națiune cu aproape 10% din populația și rata avorturilor americane – 491 nou născuți au fost lăsați să moară după avorturi eșuate între 2000-2009.
Dezbaterea debutează la doar un an după publicarea articolului „Avortul după naștere: De ce ar trebui ca bebelușul să trăiască?” în Journal of Medical Ethics. Jordan Bloom de la The American Conservative scria: „Mare parte din raționamentul juridic din jurul avortului implică înțelegerea faptului că un fetus este o potențialitate mai degrabă decât o persoană. Nimic din acest fapt nu se aplică aici.”
Planned Parenthood ar putea să se distanțeze de istoria sa în sprijinirea unor programe nepopulare cum sunt eugenia și controlul populației dacă reprezentanții ei ar conștientiza credința complet injustă că uciderea nou născuților nu este niciodată acceptabilă. Președintele SUA ar beneficia de un sfat similar. În calitate de senator al statului Illinois, Barack Obama s-a opus în numeroase ocazii unui proiect de lege pentru protejarea copiilor născuți vii.
„Să sperăm că acest lucru va deschide ochii unora asupra adevăratei naturi a Planned Parenthood care este în spatele tuturor campaniilor atrăgătoare de marketing,” a spus Lila Rose de la Live Action.
Marty Duren a “felicitat” Planned Parenthood pentru consecvența logică în apărarea infanticidului „Dacă un copil poate fi ucis în pântec, nu există argumente convingătoare, fie logice sau morale, pentru ca un copil să nu fie ucis pe masa de la spital, abandonat la gunoi, ars de viu într-un incinerator sau otrăvit în maternitate.”
Dr. Wesley J. Smith, un etician și filosof, a prevăzut această situație. „Nu știu de ce ar fi cineva surprins de aprobarea Planned Parenthood pentru aceste lucruri”. Mai departe el a scris: „Este doar o altă indicație că infanticidul își continuă drumul lent către recunoaștere.” Apoi a întrebat: Dacă un bebeluș născut în timpul unui avort neglijent poate fi ucis, de ce nu si un copil nedorit născut în regim normal?
Planned Parenthood, fondat în 1916, este unul din principalele grupări de planificare familială în Statele Unite ale Americii. El militează în favoarea educației sexuale, accesului la îngrijiri medicale și sănătății reproductive. El joacă un rol important în dezbaterea pro-alegere/pro-viață în Statele Unite. O treime din finanțările sale provin de la guvernul american. (http://en.wikipedia.org/wiki/Planned_Parenthood)
Traducere de Cristina Niculae


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button