eutanasie

Petrecere cu șampanie cu ocazia eutanasiei unui belgian de 95 de ani

 belgin

La cei 95 de ani ai săi, Emiel Pauwels, era, până anul trecut, cel mai în vârstă atlet belgian, fiind multimplu campion la atletism în competițiile care se desfășoară pentru cei de vârsta a treia. Dar, atunci când a fost diagnosticat cu cancer la stomac, nu a mai avut curaj să lupte pentru a mai trăi. El a făcut o cerere statului belgian pentru a fi eutanasiat și iar aceasta i-a fost aprobată.

Până aici, din păcate, nimic senzațional: Belgia este cunoscută ca fiind una din țările cu cele mai puține scrupule în legătură cu eliminarea bolnavilor mai mult sau mai puțin grav bolnavi, a bătrânilor și a copiilor.

Ceea ce trebuie reținut despre moartea lui Pauwles este că ea a fost considerată drept un exemplu de moarte fericită a unui om împlinit, de succes, înconjurat de afecțiunea prietenilor, a rudelor și cunoscuților, pe care a vrut să-i salute cu o petrecere adevărată: „Sfârșitul unei vieți cu un pahar de șampanie în mână” este titlul articolului de pe Dh.net.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Articolul consideră sfârșitul lui Pauwels drept exemplu al unei tendințe ce vrea să devină o modă originală, curioasă, dar foarte frumoasă: „un nou mod de a înțelege ce înseamnă a muri”.

DH.net l-a intervievat pe Olivier Descamps, președinte a Comitetului de Etică a spitalelor din Jolimont, care prevede în viitor nașterea unui adevărat business legat de „petrecerea de moarte” pentru celebrarea eutanasierii. Cu ocazia „petrecerii”, cei responsabili de îngrijirea morților nu vor mai avea fețele palide și mâhnite cu care suntem obișnuiți și se vor transforma in organizatori de evenimente: închiriere sală, catering, muzică și, evident, multă șampanie: pentru că e frumos să mori!

Așadar, cu eutanasia-surpriză, economia se redresează! Nu doar că eliminăm persoane care costă și nu produc (ce pot da de lucru și rudelor care nu au timp de pierdut în jurul bolnavilor), dar o să creăm chiar un adevărat business datorită organizării acestor evenimente: bucătarii o să se specializeze în torturi de moarte, librăriile în felicitări de „moarte bună”… Poate o să se facă și cadouri de moarte. Oare ce s-ar putea face cadou „sărbătoritului ”!?… Cine știe!? În curând nu o să mai aibă sens sa ținem „doliu”. Dimpotrivă, o să se evite a plânge plecarea celor dragi. Dacă nu, ce obrăznicie! O să stricăm petrecerea…

Sursă: ProLifeNews

Traducere: Bianca Danci

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button