Marşul pentru Viaţă

Peste 600.000 de mexicani la Marșul pentru viață din Mexic, pentru protejarea vieții, a familiei și a drepturilor fundamentale

Peste 600.000 de mexicani au mărșăluit duminică, 29 septembrie, pentru a arăta sprijin față de familii și de viața umană, despre care asociațiile pro-viață arată că sunt puse în pericol de guvern prin ideologia gender și pro-avort.

Marșul, organizat de Frontul Național pentru Familie (FNF), s-a desfășurat în capitală, Mexico City și în alte 100 de localități din țară. Genericul marșului pro-viață din Mexic a fost „Cu niciun Mexican în minus!”.

Într-un interviu pentru LifeSiteNews, președintele FNF Rodrigo Iván Cortés a spus că cei peste 600.000 de mexicani au manifestat cu scopul de a „apăra viața, familia și libertățile fundamentale”.

„Vrem să dăm voce celor care nu au voce”, a spus Rodrigo Iván Cortés.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Președintele FNF a explicat că Mexicul suferă sub greutatea crimei organizate și a culturii morții care desparte familiile.

„Este ironic. Politicienii noștri vor să înrăutățească situația cauzată de infracțiunile traficanților de droguri căutând să legalizeze avortul”.

În toate localitățile organizatoare a fost citită o declarație care sublinia:

„Mexicul nu are nevoie de mai multă cultură a morții. Cu toții trebuie să lucrăm nu doar pentru a opri nebunia crimei organizate cu toate fațetele ei, ci și pentru a construi o cultură autentică a vieții.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar să începem cu familia, celula de bază a societății, unde viața nu doar că trebuie să fie creată, ci să fie bine-venită, îngrijită pe tot parcursul ciclului de dezvoltare și întărită în mod continuu printr-o educație bună”.

Declarația a fost înaintată președintelui mexican Andrés Manuel López Obrador, iar o organizație a mexicanilor din SUA a înmânat-o consulatului mexican din San Diego, SUA.

Sursă: LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button