Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2022 la Craiova, Polovragi și Târgu Jiu

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață 2022 de la Craiova a fost organizat sâmbătă, 26 martie 2022, de ASCOR – filialele Craiova și Târgu Jiu și cu Asociația Creștin-Ortodoxă pentru copiii născuți și nenăscuți Pro-Vita.

Arhiepiscopia a fost reprezentată de Protopopii Grigore Vulcănescu și  Nicolae Ion, clerici, grupuri parohiale de tineret, credincioși.

Evenimentul a fost inaugurat cu o rugăciune rostită de Părintele Protopop Grigore Vulcănescu şi a continuat cu mesajul de binecuvântare al Părintelui Mitropolit Irineu, care a fost citit de Arhid. Adrian Lupu, consilier la Sectorul de Învățământ al eparhiei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cei aproximativ 130 de participanți au creat la Biserica „Sfânta Treime” o inimă din lumânări în amintirea copiilor care nu au apucat să se nască, apoi au mers cu baloane și pancarte pe următorul traseu: Biserica „Sfânta Treime” – Centrul Comercial Mercur – Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Paraclisul Mitropolitan „Madona Dudu”.

Acțiunea s-a finalizat la Biserica „Madona Dudu” prin participarea la Acatistul Bunei Vestiri și la o agapă.

„Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu, Care ne-a dat viață, și părinților care au fost de acord să o primească, și le mulțumim părinților noștri care, deși nu sunt prezenți astăzi aici, totuși prin noi sunt și ei aici”, a spus Părintele Mihai Scorbură după slujbă.

„Și noi, cei de aici, vom încerca, să îi primim pe toți copiii pe care Dumnezeu îi va îngădui să vină la noi și să zicem și noi ca Fecioara Maria: «Iată roaba Domnului, fie mie după Cuvântul Tău».”

„Este o măreție să te lași în voia lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu, Cel Care a dat viața și este Viața tuturor, poate să aibă grijă de noi toți care iubim viața, de mamele care iubesc viața și de tații care sunt responsabili și susțin viața din pântecele soțiilor lor”, a mai spus clericul.

FOTO: Marșul pentru viață 2022 la Craiova

Marșul pentru viață de la Polovragi, județul Gorj, a fost organizat de Preotul Dumitru Ștoflea și preoteasa Mirabela-Maria Ștoflea. Ei au mers împreună cu zeci de participanți pe traseul Biserica „Sfântul Dumitru”- Mănăstirea Polovragi.

Vineri, 25 martie 2022, la Târgu Jiu, ASCOR Târgu Jiu și asociațiile Down Art Therapy și ProVita Gorj au organizat o seară de rugăciune pentru copiii născuți și nenăscuți la Parohia „Sfinții Voievozi” din localitate.

A fost oficiat Acatistul Sfântului Stelian, Ocrotitorul copiilor, au fost oferite cărți, iar spre finalul slujbei tinerii au realizat o cruce din lumânări în memoria pruncilor născuți și nenăscuți. Parohul Gheorghe Constantin Gomoi a subliniat importanța nașterii de prunci și efectele negative ale avortului.

Aceleași asociații au organizat a doua zi, împreună cu Asociaţia Vasiliada Târgu Jiu și Euro Education Federation, Marșul pentru viață 2022 de la Târgu Jiu, pe următorul traseu: „Înălțarea Domnului” – Strada Victoriei – Victoriei pietonal – Teatru – Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Calea Eroilor – Victoriei pietonal – Piața Prefecturii – Strada Traian – Strada Mărășești – Calea Eroilor – Coloana Infinitului.

La eveniment a participat Părintele Profesor Neofit Stănciulescu, Inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

În cuprinsul Mitropoliei Olteniei au fost organizate au fost organizate numeroase activități în Luna pentru viață 2022: Săptămâna „Alege viața” la Liceul Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu Jiu, Conferințele pro-viață din Arhiepiscopia Craioveiacțiuni de sprijin pentru vârstnici și copii și o plantare de copaci în memoria copiilor care nu au mai apucat să se nască.

FOTO: Marșul pentru viață 2022 la Tg. Jiu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button