valorile familiei

Patriarhul Daniel: „Legătura armonioasă și afectivă cu părinții, componenta principală a formării copilului”

Anul acesta, Duminica Părinților și a Copiilor în Patriarhia Română urmează imediat după Ziua Internațională a Copilului (1 iunie 2019). Basilica.ro, Agenția de știri a Patriarhiei Române, informează că Patriarhul României le recomandă părinților să petreacă mai mult timp cu copiii.

„Îi îndemnăm pe părinţi să acorde mai mult timp copiilor, să-i ajute să cultive credinţa, speranţa şi dragostea, libertatea de a face binele, nu răul, să aducă bucurie celor din jurul lor, să prețuiască spiritualitatea şi tradiţiile poporului român, oriunde s-ar afla”.

Patriarhul Daniel

„De asemenea, îi îndemnăm pe copii să iubească mai mult pe părinţii şi dascălii lor, să se roage pentru ei şi să le arate recunoştinţă”, a transmis Patriarhul Daniel în mesajul din acest an către părinți și copii.

Cu altă ocazie, Patriarhul României spunea:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„…legătura armonioasă și afectivă cu părinții, care este mai intensă la vârsta copilăriei, constituie componenta principală a formării copilului.” (…)

„Nimic nu este mai de preț, nicio investiție nu este mai mare în lumea aceasta decât educația creștină”.

Patriarhul Daniel


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button