familie

Patriarhul Daniel despre Sf. Constantin cel Mare: „A dat legi inspirate din credința creștină. A întărit familia. A suprimat tortura. A înființat, alături de Sfânta Elena, instituții de ajutorare”

În predica rostită la Sfânta Liturghie oficiată de hramul Catedralei Patriarhale, Patriarhul Daniel a vorbit despre modul în care Sfinții Împărați Constantin și Elena au sprijinit familia prin legi și instituții inspirate din credința creștină:

„Sfântul Constantin cel Mare a dat o mulțime de legi inspirate de credința creștină. De pildă, el a întărit familia prin faptul că a condamnat adulterul, a condamnat avortul sau uciderea pruncilor. A suprimat tortura, adică nu a mai permis ca oamenii să fie torturați, nici să fie răstigniți, cum era obiceiul în Imperiul Roman păgân, și nici să fie torturați cu fierul roșu pe corpul lor, pentru că în toate acestea era o umilire a chipului lui Dumnezeu din om.

În plus, Sfântul Împărat Constantin cel Mare și mama sa, Elena, au înființat instituții de ajutorare a săracilor, orfanilor, bătrânilor, bolnavilor. Au construit biserici multe. Sfântul Constantin cel Mare a avut o conștiință a faptului că a fost chemat de Dumnezeu la o lucrare sfântă.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sursă: Trinitas TV


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button