Marxism cultural

Patriarhul a săvârșit marele păcat de a face din BOR o instituție profitabilă: De ce îmi prezinți un lucru pozitiv ca fiind rău?

de Paul Gabriel Andrei, Facebook

Cum stăteam eu așa și mă uitam cum dă Ronaldo iar recordurile peste cap, îmi apare în feed „O nouă investigație marca Recorder”.

Îl văd pe Patriarhul Daniel desenat și titlul „Clanul Marelui Alb” și îmi zic „băi, băieții ăștia își fac treaba foarte bine. Pentru publicul la care se adresează, ating exact coarda sensibilă.”

După investigația de acum câteva zile cu „Catedrala Prăduirii Neamului” în care ni se prezenta că cimentul a fost mai scump de 5 ori decât prețul inițial eram curios ce grozăvie au mai descoperit băieții aceștia. Eu mutându-mă deja de câteva ori la viața mea cu casa nu am fost impresionat de precedenta anchetă deoarece știu că niciodată când construiești ceva nu se potrivește socoteala din târg cu cea de acasă. Ba, din contră. Și nu sunt eu beneficiarul de vină ci inflația, piața, muncitorii, firmele și vântul. În plus, să nu uităm că în 2010 a început construcția, multe se schimbă de atunci și până acum.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Apoi, tot la precedenta ancheta ni se spunea că Patriarhul a săvârșit marele păcat de a face din BOR o instituție profitabilă. Că în 2007 când a venit el la conducere profitul era de 30 de milioane pe an, iar acum de peste 100. Și asta ar trebui să fie privit drept un lucru rău. De parcă ar fi benefic pentru atei și credincioși ca Biserica să aștepte și mai mulți bani de la stat.

Dar să revenim la ancheta prezentată astăzi. Mărturisesc că nu am de gând să-mi pierd 52 de minute din viață urmărind un reportaj care îmi spune că „Biserica Ortodoxă este una dintre cele mai puternice și mai influente organizații din România.”

Păi, bravo, e foarte bine să fie așa, de ce îmi prezinți iar un lucru eminamente pozitiv ca fiind rău? Înțeleg că unii ar dori să n-aibă niciun fel de putere, însă pentru binele acestei nații, să o lăsăm să fie puternică și influentă. Zic și eu. Mă rog, mergem mai departe.

Așadar despre ce e noua anchetă care promite să zguduie din temelii Biserica Română? Păi despre asta: „La capătul a opt luni de documentare, am descoperit o rețea secretă în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea rețea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb.”

Deci jurnaliștii de la Recorder s-au deghizat în enoriași, probabil, și au descoperit în 8 (opt) luni că…tobe, tobe, tobe… sunt biserici construite și reabilitate din bani publici. Băi, ești nebun? Se aștepta cineva la asta? Eu unul sunt șocat, recunosc. În sinea mea, credeam că cele peste 70 de milioane de euro cheltuite cu renovarea Teatrului National din București au fost dați din buzunarele actorilor români.

Deci ăștia care reprezintă statul au mai făcut ici și colo biserici noi și au zugravit altele vechi din banii noștri ai tuturor? Doar eu îmi aduc aminte că vreo 89% dintre români se declarau credincioși la ultimul recensământ? Păi din banii cui voiați mă să se facă? Ai nigerienilor sau ai norvegienilor?

Am fost și eu lung, dar măcar nu v-am pierdut 52 de minute din viață. Ne putem uita la meciurile din preliminarii în continuare. Seară bună!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button