avort

Părinții lui Finley bucuroși că au inversat avortul medicamentos și fetița lor trăiește

Summer tocmai ce terminase liceul atunci când l-a cunoscut pe Jason, la o competiție de rodeo. Voia să meargă la facultate, la fel și Jason, care era mai mare ca ea cu câțiva ani buni decât ea.

Acum sunt căsătoriți, dar atunci tatăl lui Summer nu era de acord cu relația lor din cauza diferenței de vârstă dintre ei.

Când a rămas însărcinată, Summer a intrat în panică: „Ce vor crede oamenii despre mine? Părinții mei mă vor omorî! Nu sunt încă pregătită să fiu mamă.”

Jason s-a bucurat atunci când ea l-a anunțat că e însărcinată. I-a făcut o surpriză, dăruindu-i testul de sarcină învelit într-o hârtie de cadouri. Bucuria nu a ținut mult, când s-a gândit la cum va reacționa tatăl lui Summer la aflarea veștii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dorind să confirme sarcina, au mers la clinica Planned Parenthood. La vremea respectivă, tânărul cuplu nu știa că Planned Parenthood este orietat spre avort și nu informează femeile însărcinate despre opțiunile pe care le au. În particular, Planned Parenthood nu le spune despre ajutorul practic pe care îl pot primi de la alte organizații în cazul în care aleg să păstreze copilul.

Când a fost chemată în cabinet, personalul clinicii nu i-a dat voie lui Jason să meargă cu ea. Astfel, Summer era singură atunci când a aflat că era într-adevăr însărcinată în șapte săptămâni. L-a sunat pe Jason să-i spună și decis că nu sunt pregătiți să fie părinți și că trebuie să facă avort.

„În adâncul inimii mele știam că este greșit ceea ce fac”, povestește Summer. „Nu voiam asta, dar am crezut că nu am altă opțiune. Doctorul a venit și mi-a explicat imediat ce pastile trebuie să iau pentru a avorta medicamentos fătul cu succes și a preveni astfel avortul chirurgical. Am devenit din ce în ce mai ezitantă, întrebându-mă dacă fac ceea ce trebuie. Până la urmă m-am convins că nu e altă opțiune, așa că am dat din cap în tăcere în timp ce ascultam indicațiile lui.”

Summer a luat prima pastilă, care avea să înceapă să descompună placenta, lăsând astfel copilul fără nutrienți. A doua zi urma să ia alte două pastile. I s-a spus că trebuie să se aștepte la sângerări și că e posibil să vadă copilul când va fi expulzat.

După ce a luat prima pastilă, Summer s-a întrista imediat. Ea și Jason au plâns în timp ce mergeau spre casă și au fost nevoiți să oprească mașina.

„Am încercat din răsputeri să nu ne mai gândim la ceea ce făcusem, dar supărarea și regretul au devenit atât de copleșitoare încât am fost nevoiți să oprim mașina pe marginea drumului. Știam că am făcut cea mai mare greșeală din viața noastră.”

Jason a sunat la Planned Parenthood și a întrebat dacă se poate face ceva pentru a opri avortul. I s-a răspuns că este prea târziu și că, dacă nu vor lua următoarele două pilule, copilul ar putea avea defecte grave la naștere.

A fost mințit, deoarece Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie afirmă în mod clar că prima pastilă de avort, Mifepriston, nu provoacă defecte în sarcină atunci când este luată doar ea. Planned Parenthood nu numai că nu le-a spus asta, dar nici nu le-a spus că există medici care pot să îi ajute să inverseze avortul medicamentos început, dacă ei vor.

A doua zi, regretul și durerea au devenit și mai puternice pentru Summer. A început să aibă crampe și dureri ascuțite. Nu voia să ia cea de-a doua pastilă. Jason era atât de tulburat încât avea gânduri de sinucidere.

„Am strigat către Dumnezeu pentru iertare și vindecare”, a spus Summer. „L-am rugat pentru a doua șansă.”

Și Dumnezeu le-a dat-o!

Jason a descoperit o consilieră online pentru criza de sarcină și a sunat-o doar ca să vorbească despre ce se întâmplase, el crezând că nu se mai poate face nimic. Când a aflat ce s-a întâmplat, consiliera le-a spus că sunt speranțe, deoarece Summer nu luase și cea de-a doua pilulă. Copilul ar putea fi salvat! Le-a dat numărul unei doamne care să îi pună în legătură cu un doctor ginecolog care poate să facă procedura de inversare a avortului medicamentos.

Doctorul a răspuns și le-a spus că îi așteaptă și toată noaptea dacă e nevoie, dar să vină cât mai repede.

Au ajuns, i-a făcut lui Summer o injecție cu progesteron și următoarele săptămâni Summer a făcut injecții cu progesteron acasă. Apoi doctorul i-a oprit injecțiile și i-a dat o doză dublă de pastile cu progesteron.

La nouă săptămâni, cei doi părinți au mers la un centru local de criză de sarcină pentru a face o ecografie gratuită. Nu știau dacă copilul trăiește. Jason și Summer au așteptat cu emoție să vadă dacă inversarea primei pastile de avort medicamentos a funcționat.

Cel care făcea ecografia a văzut copilul în viață și a țipat de bucurie:

„Copilul trăiește! Vedeți bătăile inimii?! Cred că Dumnezeu îi spune să se miște așa de tare, că nu am văzut niciodată un copil atât de activ de 9 săptămâni!”

„Jason și cu mine am izbucnit imediat în lacrimi de bucurie și ușurare”, a povestit Summer.

Copilul urma să se nască de Crăciun.

Tatăl lui Summer a fost inițial foarte supărat, dar apoi și-a schimbat rapid sentimentele. I-a spus lui Summer este bucuros că a ales viața copilului și că a făcut procedura de inversare a avortului medicamentos. La scurt timp după ce le-au spus părinților lor, Jason și Summer s-au logodit.

Fetița lor, Finley, s-a născut pe 5 ianuarie, complet sănătoasă.

„De când o avem pe Finley, tata și cu mine suntem mai apropiați decât am fost vreodată”, a spus Summer. „El și Jason au în sfârșit o relație bună. Toată lumea este atât de fericită și toți o iubesc nebunește pe fetiță. Ea ne-a schimbat tuturor viețile în bine și îi suntem pentru totdeauna recunoscători”.

Inversarea avortului medicamentos poate fi posibilă pentru femeile care au luat doar prima doză de pilule pentru avort. În SUA, medicii au salvat peste 400 de bebeluși cu această procedură. În SUA, oricine a luat prima doză de pastile pentru avortul medicamentos și regretă găsește ajutor la AbortionPillReversal.com și la un serviciul de asistență disponibil 24/24, cu personal medical, la 1-877-558-0333, unde i se spune dacă există un medic calificat în zonă care poate ajuta.

Doctorul ginecolog Anthony Levantino, care a făcut dar nu mai face avorturi, explică procesele asociate avortului medicamentos. CLIP VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button