avort

Obama nu vrea să ratifice o lege care să interzică avortul din a 20-a săptămână de gestație

10645101_863529356998910_9016635990861801588_n

Congresmanul republican american Trent Franks a inițiat o propunere legislativă care să interzică procedura barbară a avortului din a 20-a săptămână de gestație în sus în SUA. Aceasta adesea arată avortul drept ceea ce este el cu adevărat, și anume un infanticid.

În mai 2015, la aniversarea a doi ani de la condamnarea medicului Gosnell, Congresul SUA a aprobat legea respectivă – și chiar într-o formă mai bună și mai protectivă pentru copiii nenăscuți decât cea din proiectul inițial.

Cu toate acestea, Președintele Obama a anunțat că își va folosi dreptul de veto pentru a opri adoptarea definitivă a acestei legi. Până atunci, totuși, e greu de crezut că legea va trece măcar de Senat, unde fac legea democrații lui Obama.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și The Land of Freedom permite avortul în a 20-a săptămână de gestație: zilnic sunt uciși copii născuți vii după astfel de proceduri de avort eșuate

Carly Fiorina, o candidată republicană la alegerile prezidențiale din 2016, a spus despre democrați și despre lege următoarele: „Platforma democraților este că viața (copilului) nu începe decât după părăsirea maternității. Este extremă. Este ipocrită. Este nedreaptă. Majoritatea americanilor și majoritatea femeilor cred că avortul după cinci luni de gestație este extrem. La fel crede întreaga lume. SUA este una din cele numai șapte țări care permit avortul la cerere după cinci luni de sarcină. Așa că sper să putem găsi teren comun pentru a face acest proiect legislativ să treacă”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button