miracolul vieţii

O șansă la 15 milioane: Cvadruplete identice născute în Texas

de Redacția Stiripentruviata.ro

În data de 1 mai 2024, Mercedes și Jonathan Sandhu din Texas, SUA, au realizat pe cale naturală un lucru aproape imposibil, pentru care exista doar o șansă la 15 milioane: au dat naștere unor fetițe cvadruplete identice.

Când au aflat că vor avea din nou un copil Mercedes, în vârstă de 34 de ani, și Jonathan, în vârstă de 37 de ani, aveau deja doi băieți, pe Luke, în vârstă de 3 ani, și pe Aaron, în vârstă de un an și jumătate. Nu se așteptau la un nou copil, dar nici nu s-au panicat.

„Nici măcar nu ne străduiam. Dar ne-a plăcut ideea de a le oferi băieților noștri încă un frate”, a declarat Mercedes pentru Today.com. „Iar când am aflat că sunt patru… O, Doamne!”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cvadrupletele Hannah Grace, Lucy Marie, Rebecca Claire și Petra Anne s-au născut prin cezariană când Mercedes era însărcinată în 29 de săptămâni. Familia a deschis un cont de Instagram pentru a documenta progresul fetelor.

Cvadrupletele s-au născut prin cezariană în 1 mai 2024. Foto: Instagram / Thesandhucrew

„În ziua 1 mai 2024, viețile noastre s-au schimbat pentru totdeauna. A început ca o zi normală, cu o ecografie, dar, pe baza rezultatelor, medicii au decis să programeze o cezariană”, a scris Jonathan.

„Au existat îngrijorări anterioare privind restricțiile de creștere pentru Petra, dar, chiar dacă este încă cea mai mică, în ceea ce privește greutatea, se află în percentila 34 (adică o treime din nou-născuții de aceeași vârstă au greutatea mai mică decât ea – n. red.), iar pentru înălțime, circumferința capului și alte măsurători de creștere, se află în percentila 50 (adică jumătate dintre copiii de aceeași vârstă și sex au o greutate mai mică, iar jumătate au o greutate mai mare – n.red.). Celelalte fete sunt în percentila 50 pentru toți indicatorii de creștere și dezvoltare. Toate sunt sănătoase și fericite.”

„Având în vedere că toate au împărțit o singură placentă, acesta este un miracol absolut (dar, hei, la fel este și faptul că ele există)”, a mai transmis tatăl.

Cvadrupletele au împărțit aceeași placentă, s-au născut prin cezariană la 29 de săptămâni de sarcină și se dezvoltă bine la Terapie Intensivă Neonatală. Șansele de a fi concepute pe cale naturală erau de una la 15 milioane. Sunt documentate în lume doar 72 de astfel de cazuri. Foto: Arhiva familiei Sandhu

Publicația Today.com afirmă că există doar 72 de cazuri documentate de cvadrupleți spontani (concepuți în mod natural) în istoria medicinei.

Deși sarcina a venit cu o mulțime de îngrijorări, părinții au abordat-o cu o mentalitate pozitivă. „Șansele de a concepe cvadrupleți identici sunt infime, așa că șansele să depășească orice alte dificultăți sunt floare la ureche în comparație cu miracolul că fetele există deja”, a explicat Jonathan, tatăl lor.

Mercedes Sandhu și una dintre cvadruplete. Foto: Instagram / Thesandhucrew

S-a simțit foarte fericit odată ce soția sa și fetele au reușit să treacă cu bine de naștere. „Sarcina a fost de mare risc și pentru Mercedes, așa că, la final, după ce am aflat că toate sunt în siguranță, eu am plâns în sala de nașteri”, a mai declarat el.

Fetițele sunt încă la Terapie Intensivă Neonatală, dar evoluția lor este bună.

În 18 mai, soții Sandhu aniversează cinci ani de la căsătorie. „I-am spus soțului că fetițele acestea sunt cadoul meu de cinci ani pentru el”, a spus Mercedes. „Un dar neprețuit!”

Cvadrupletele sunt încă la Terapie Intensivă, dar în stare bună. Foto: Instagram / Thesandhucrew


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button