sarcină

O mamă britanică își abandonează fetița cu dizabilități și păstrează băiețelul sănătos, după o sarcină dublă cu o mamă surogat

mar

LifeSiteNews.com, 26 august 2014

O femeie din Marea Britanie, mama biologică a doi gemeni născuți de o mamă surogat, ar fi abandonat unul dintre copii, deoarece fetița s-a născut cu o infirmitate musculară gravă, în timp ce pe fratele acesteia care era sănătos l-a luat cu ea acasă.

Mama surogat, de asemenea din Marea Britanie – pe care o vom numi Jenny pentru a-i proteja identitatea – a dezvăluit pentru ziarul The Sun convorbirea telefonică dintre ea și mama biologică cu privire la soarta fetiței cu handicap.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Îmi amintesc cum mi-a spus: «Cine ar vrea să o adopte? Nimeni nu vrea să adopte un copil cu handicap»”, a declarat ea.

Jenny, care are propriii săi copii, spune că a decis să fie mamă surogat pentru „a ajuta o mamă care nu putea să aibă copii”. A fost de acord să i se implanteze doi embrioni în pântece și să nască pentru suma de 20.000 USD.

Cu doar șase săptămâni înainte de termen, doctorii i-au spus lui Jenny că va avea nevoie urgentă de o cezariană pentru a salva bebelușii. Abia la câteva săptămâni după nașterea prematură, geamăna a fost diagnosticată cu distrofie musculară congenitală.

Când Jenny a sunat-o pe mama biologică să-i spună despre boala fetiței, mama a respins fetița.
Jenny a decis împreună cu partenerul ei să o crească pe fetiță. I-au pus numele Amy.

„Am fost uimită când am auzit că a respins-o pe Amy”, a declarat Jenny. „Practic mi-a spus că nu vrea un copil cu handicap.”

Jenny spune că a fost „foarte furioasă” pe părinții biologici ai fetiței. „Îi urăsc pentru ceea ce au făcut.”
Gemenii sunt acum separați legal. Un tribunal pentru drepturile copiilor și a familiei a decis ca băiatul sănătos să-i revină mamei biologice, iar fetița infirmă mamei surogat.

Această întâmplare vine la aproximativ două săptămâni după ce un cuplu australian și-ar fi abandonat băiețelul surogat în Thailanda, [http://www.lifesitenews.com/news/couple-who-abandoned-surrogate-baby-with-downs-we-wanted-refund-abortion] după ce acesta s-a născut cu sindromul Down, în timp ce pe fetița geamănă sănătoasă au luat-o cu ei în Australia.

Richard Newman, director la Family Life, Pro-Life & Child and Youth Protection, a numit povestea australienilor o „tragedie” care „rezultă dintr-o piață de desfacere ce cumpără și vinde copii.”

„Reproducerea prin intermediul unor terțe părți este o premisă pentru încălcări ale principiilor umanității. Fertilizarea in vitro și comerțul cu spermă au lansat o industrie imorală care acum include avorturi, eugenie, trafic uman și fragmentarea deliberată a familiei”, a declarat acesta.

Traducere: Diana Elena Gratie

foto: http://www.freedigitalphotos.net

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button