opinii

O întrebare pentru următoarea sută de ani

de Robert Gabriel Ciobanu, Facebook

Întâi a început să cadă religia (sfârșitul secolului XVIII) și au apărut ideologiile și religiile seculare – cu punctul culminant al comunismului. Apoi a căzut morala (a doua jumătate a secolului trecut), iar de douăzeci de ani cade cultura. În definitiv a căzut tot ce sprijină o civilizație.

Urmarea logică: dispariția civilizației așa cum o cunoaștem; o perioadă de simbioză și apariția alteia. Totuși, există o variabilă care nu a mai fost până acum prezentă în istorie: știința, tehnologia și credință cvasi-mistică pe care o generează, scientismul.

Întrebarea la care ni se va răspunde în următoarea sută de ani: sunt tehnica și scientismul un substitut suficient al religiei, moralei și culturii?

Citește mai multe opinii de Robert Gabriel Ciobanu

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button