miracolul vieţii

O fetiță născută cu spina bifida învață să meargă

de Redacția Stiripentruviata.ro
Traducerea: România pentru viață

O fetiță născută cu spina bifida învață să meargă și le demonstrează doctorilor că s-au înșelat – în special celor care i-au presat pe părinții ei să o avorteze.

În 2019, Michelle Bower a aflat că este însărcinată, după 2 ani în care ea și soțul ei, Michael, au încercat să devină părinți.

Bucuria lor a fost foarte mare, până la ecografia de 20 de săptămâni. „Ne-am întâlnit cu medicul imediat după ecografie și am auzit cuvintele «defect de tub neural», «cap în formă de lămâie» și «spina bifida», pentru a o descrie pe fiica noastră pentru prima dată”, își amintește Michelle Bower. „Ne-am simțit complet pierduți. Lacrimile nu au încetat să curgă timp de câteva zile”, a mai adăugat ea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Canalul spinal al unui copil cu spina bifida nu se închide complet în timpul dezvoltării intrauterine, ceea ce lasă măduva spinării expusă și provoacă leziuni ale creierului. „Cu o zi înainte, tocmai aflasem că avem o fetiță. Noi ne doream o fată. Am trecut de la cea mai mare bucurie la cea mai mare tristețe în mai puțin de 24 de ore”, a continuat Michelle Bower. „A fost un coșmar absolut, dar încă mai aveam speranță. Am sperat că este forma mai puțin severă a bolii, până când am făcut mai multe teste”, a mai spus ea.

După ce au fost îndrumați către un specialist, lui Michelle și Michael Bower li s-a spus imediat să avorteze. „Am început să plâng când am auzit asta”, își amintește mama fetiței. „Printre lacrimi am spus: «Aceasta nu este o opțiune. Eu deja o iubesc»”, le-a spus ea medicilor.

În schimb, au optat pentru o intervenție chirurgicală in utero, despre care cercetările au arătat că ar oferi fiicei lor cele mai mari șanse de a merge într-o zi. Operația a decurs cu succes în aprilie 2020, iar Michelle Bower și-a petrecut restul sarcinii în repaus la pat.

Lacey Grace, fiica soților Bower, s-a născut pe 20 iulie 2020. „Am văzut că ceva nu era în regulă cu picioarele ei. Genunchii îi erau hiperextinși, astfel încât picioarele îi ajungeau până aproape de față. Era rigidizată într-o poziție fixă, din cauza poziționării ei în uter. Eram atât de tristă și de speriată”, povestește Michelle Bower.

Dar astăzi, Lacey Grace depășește toate așteptările. În ciuda faptului că este paralizată de la brâu în jos, ea învață să meargă și poate vorbi la un nivel de aproape 3 ani. De asemenea, ea a învățat să stea în șezut și să se rostogolească, iar familia Bower vrea ca lumea să știe că spina bifida nu este o condamnare la moarte.

„Înainte de naștere ni s-a spus că va avea o «calitate proastă a vieții». Doctorul a zis că există șanse mari să nu poată să mănânce, să respire, să vorbească, să stea în picioare sau să meargă, însă ea face mai multe decât și-a imaginat vreodată doctorul. Ea încearcă să se ridice și se sprijină să stea singură acum”, a spus mama fetei. „Ea se poate urca pe canapea și poate chiar să meargă în oraș pe căluțul ei legănător. Lucrurile mici pe care alții le-ar putea considera că vin de la sine sunt lucrurile din care sunt făcute visurile noastre. Aceasta este una dintre multele binecuvântări cu care vine spina bifida. Viața alături de o persoană cu dizabilități este o viață care merită trăită”, a afirmat Michelle Bower.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button